Gülşen Birdal’ın tabutunu kadınlar taşıdı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Onursal Başkanı Akın Birdal'ın eşi Gülşen Ülker Birdal, son yolculuğuna uğurlandı. Taziyeleri kabul eden Akın Birdal, "Çok üzgünüm, eşim çok değerli bir insandı" dedi.Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden İnsan Hakla

Gülşen Birdal’ın tabutunu kadınlar taşıdı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Onursal Başkanı Akın Birdal'ın eşi Gülşen Ülker Birdal, son yolculuğuna uğurlandı. Taziyeleri kabul eden Akın Birdal, "Çok üzgünüm, eşim çok değerli bir insandı" dedi.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden İnsan Hakları Derneği (İHD) Onursal Başkanı Akın Birdal'ın eşi Gülşen Ülker Birdal son yolculuğuna uğurlandı. Gülşen Ülker Birdal için Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine sanatçılar Ferhat Tunç, Suavi, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, HDP'li eski milletvekili Sebahat Tuncel, HDP Milletvekilleri Pervin Buldan, Filiz Kerestecioğlu, HDP'li Hasip Kaplan, gibi sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Akın Birdal cenazede taziyeleri kabul ederken, Birdal'ın kızı Güneş Birdal da annesinin tabutu başında gözyaşı döktü.

"EŞİM ÇOK DEĞERLİ BİR İNSANDI"

Eşini kaybeden Akın Birdal, "Çok üzgünüm. Bir yerde bir bomba patlıyor, şarapnel parçaları da gelip vuruyor. Bunlar da yaşanan acıların görülmeyen yerleri. Çok üzgünüm, eşim çok değerli bir insandı" diye konuştu.

Cenazeye katılan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise "Akın Beyle bizim çok uzun yıllardır bir hukukumuz var. Daha önce de Akın Bey böyle bir acıyı yaşamıştı, birlikte paylaştık. Ben de paylaştım. Gülşen'i çok yakınen tanıyorum, hayat dolu bir insandı. Hayat dolu bir insandı ama ne yazık ki bu ülkede yaşayabilmenin bedelini çok ağır ödüyoruz. Bu son yaşanan olaylar Gülşen'i çok etkilemişti. Hepimizi çok etkiledi. Akın'a, Gülşen'i sevenlere sabır diliyorum. Çok iyi bir insandı, bu mücadelede de çok emeği vardı" dedi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Birdal'ın cenazesi kadınların omuzunda alkışlar eşliğinde Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü ve burada defnedildi.

Gülşen Birdal’ın tabutunu kadınlar taşıdı

Gülşen Birdal’ın tabutunu kadınlar taşıdı

Gülşen Birdal’ın tabutunu kadınlar taşıdı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler