Gülerdioğlu açıklama yaptı

 HAK-Sen Trabzon İl Temsilcisi Osman Naci Gülerdioğlu açıklamalarda bulundu.Gülerdioğlu yaptığı açıklamada, "Referansı HAK ve ADALET olan HAKSEN’in Hakem Kurulu HALKTIR.Taleplerimizi Halk’tan Oluşan HAKEM KURULUNA SUNUYORUZ12 Eylül 2010 tarihinde yapılan

Gülerdioğlu açıklama yaptı

 

HAK-Sen Trabzon İl Temsilcisi Osman Naci Gülerdioğlu açıklamalarda bulundu.

Gülerdioğlu yaptığı açıklamada, "Referansı HAK ve ADALET olan HAKSEN’in Hakem Kurulu HALKTIR.

Taleplerimizi Halk’tan Oluşan HAKEM KURULUNA SUNUYORUZ

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum sonucu yapılan Anayasa değişkliğinde memurlara toplu sözleşme hakkı verilmiştir. Bu değişikliğin üzerinden 19 ay geçtikten sonra memurların toplu sözleşme hakkına ilişkin yasal düzenleme yapılmıştır. 

Memur ve emeklileri toplu sözleşme yasasının gecikmesi nedeniyle 2012 yılına sıfır maaş artışıyla girmişler  ve  ilk 5 aylık dönemde de aynı maaşlarını almaya devam etmişlerdir. 

Memurun tarihinde ilk defa yaşanan tüm bunların nedeni toplu sözleşme yapılması içindi. Ancak,  toplu sözleşme sürecinin sonunda görüldü ki , 2,5 milyon memur , 1,8 milyon emekli olmak üzere 4,3 milyon insan boşuna umutlanmış.

Bu yıl ilk defa yapılan toplu sözleşmenin , 9 yıldan beri yapılmakta olan toplu görüşmeden hiçbir farkının olmadığı görülmüştür. Çünkü her iki durumda da son kararı hükümet vermiştir.

Her ne kadar adı toplu sözleşme olsa da  hükümetin tek taraflı olarak belirlediği şartlar kabul edilmiştir. Bir başka deyişle toplu sözleşme memuru teğet geçmiştir.

Sonucu bütçe kanunun ile önceden belirlenmiş bir toplu sözleşme süreci sonunda memurlar ve emeklilerinin  2012 ve 2013 yılları feda edilmiştir. Hükümet bir taşla iki kuş birden vurmuştur. Anlaşılacağı gibi  Toplu Sözleşme Memuru teğet geçti" dedi.

Gülerdioğlu, "Memur ve emeklilere 2012 yılı için verilen 4+4 maaş zammının  2,87’si daha ilk 5 ayda enflasyon tarafından geri alınmıştır.

Bilindiği gibi, Yılbaşından beri elektriğe, doğalgaza ve ulaşıma yapılan zamlar da diğer kalanı eritmiştir.  

Memurlara reel olarak yapılan zamların sıfırın altında maaş artışı gerçeği ortaya çıkmaktadır. Tüm emek örgütleri tarafından yapılan araştırmalarda da görüldüğü gibi, memur ve emekliler açlık sınırının altında bir ücretle yaşamlarını sürdürmektedirler. 

Toplu sözleşme yasasına göre belirlenen Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun çoğunluğunu Bakanlar Kurulunca belirlenen üyeler oluşturduğu için sendikaların hiçbir önerisi kabul görmemiştir. Bu kurula hakem kurulu yerine HAKİM KURUL demek daha yerinde olacaktır.

Memurların tarihinde ilk defa yapılan toplu sözleşmeler amiyane tabiri ile fiyaskodur. Bunun adına toplu sözleşme demek dahi doğru değildir. 

Toplu sözleşme süreci sonunda memur maaşlarında yapılmasına karar verilen artışların protesto edilmesi amacıyla, HAKSEN Konfederasyonu Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar ile, bugün yaptığımız basın açıklamasının ardından, memurun sözleşme masasını kurarak,  Memurun arka bahçesi olan HAKSEN konfederasyonunun aşağıdaki taleplerini halka birebir soracağız. Bir nevi halkımızın hakemliğine başvuracağız" diye konuştu.

 

"* Enflasyon memurun ve emeklinin alım gücünü düşürmektedir. Bu nedenle enflasyon kaybı telafi edilmelidir. Ülkemizinin kişi başına düşen milli geliri artmaktadır. Bu zenginlikten memurun ve emeklinin payı ödenmelidir. Sonuç olarak; Sosyal Devlet anlayışı gereği, her yıl resmi olarak açıklanan enflasyon + büyüme rakamlarından oluşan maaş zammı yapılmalıdır" diyen Gülerdioğlu, "* Memurlara maaşlarına ilave olarak yapılan ek ödemelerin emekliliğe yansımamasından dolayı , memurlar emekli olduğunda çalışırken aldıkları maaşın yaklaşık yüzde 50’si kesilmektedir.  Bu nedenle yüzbinlerce kişi çalışmaya makum edilmektedir. Ek ödemelerden her türlü yasal kesintinin yapılarak emekli aylığına dahil edilmesini istiyoruz.

*Uluslararası sözleşmelere ve hukuka aykırı olarak Devlet eliyle güvencesiz personel çalıştırılmasına son verilerek, başta 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışmakta olan personel olmak üzere, tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmelidir.

Belirtmiş olduğumuz bu taleplerimizi HAKSEN Konfederasyonu adına Değerli Trabzon Halkının bilgisine saygılarımla arz ederim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler