Gülen her iki ülke için de çok tehlikeli!

ABD basını güleni yazdı...

Gülen her iki ülke için de çok tehlikeli!
Ankara’yla Washington arasında Fethullah Gülen’in iadesine dair tartışma sürerken, Amerikan gazetesi Washington Times’da dikkat çekici bir makale yayımlandı. Makalede, Fethullah Gülen bir ‘radikal’ olarak nitelendi ve hem ABD hem Türkiye için çok tehlikeli olduğu belirtildi.

‘ABD’Yİ DE ŞERİAT DEVLETİNE ÇEVİRECEK’

Sağ eğilimli Washington Times gazetesinde yayımlanan ‘Ilımlılık radikal bir gündemi maskelerse‘ başlıklı makale, ABD’nin en prestijli eğitim kurumlarından Columbia Üniversitesi’nin hukuk fakültesinde güvenlik ve istihbarat dersleri veren Abraham R. Wagner tarafından kaleme alındı. Wagner, Gülen’in ‘hem ABD’yi hem Türkiye’yi şeriat devletine dönüştürmek istediğini‘ yazdı.

‘PARASININ KAYNAĞI MEÇHUL’

Yazıda şunlar dile getirildi: “Türkiyeli Müslüman bir din adamı olan Gülen sadece ilkokul mezunu ve gizemli bir kişi. Wikileaks belgelerinde tarafından sızdırılan bazı belgelerinde ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından, daha kötü niyetli ve radikal gündemini ılımlı mesajıyla gizleyen bir ‘radikal İslamcı’ olarak niteleniyor. 25 milyar dolar serveti bulunduğu söyleniyor ama kimse bu büyük serveti nasıl edindiğini bilmiyor. En öne çıkan mesajı, ABD Dışişleri’nin de perspektifinin aksine, hoşgörü ve çok kültürlülük. Fakat daha dikkatli incelendiğinde, ABD ve Türkiye’yi şeriat devletlerine dönüştürmek isteyen gerçek bir İslamcı olduğu ortaya çıkıyor.”

‘AMERİKALI ÇOCUKLAR MÜRİTLERDEN DERS ALIYOR’

Wagner makalesinde, ABD’deki Gülen okullarının vergi mükellefleri sayesinde milyonlarca dolar kazandığına ve bu okullara, hem eyalet düzeyinde hem de FBI tarafından soruşturma açıldığına dikkat çekti. Wagner, Gülen’in bu okullarda ders vermek üzere müritlerini Türkiye’den ABD’ye getirdiğini yazdı. Wagner, “Bu müritler, kaliteli ve sertifikalı Amerikalı öğretmenlerin yerine ABD’ye getiriliyor. İddiaya göre amaçları, Amerikalı çocukları Türkiye merkezli İslamcı bir hareketin üyesi yapmak; Amerikan toplumuna çocuklar yoluyla sızarak ABD’yi Türkiye vakasındaki gibi bir şeriat devletine dönüştürmeyi amaçlayan beşinci kol tarzı bir girişimden söz ediliyor.”

‘FBI SORUŞTURMAYI GENİŞLETSİN’

Gülen okullarının ‘medreselerden farksız olduğunu‘ ve ‘çocukları modern Türkiye’nin ideallerinden uzaklaştırdığını‘ yazan Wagner, FBI’a ‘Amerikalı çocuklara ders veren genç Türkiyeli erkeklerle‘ ilgili soruşturmayı genişletme ve derinleştirme çağrısı yaptı. Wagner, bu soruşturmayla hem Gülen’in ‘radikal bir İslamcı’ olduğunun, hem de Türkiye’deki darbe girişiminin arkasında da bu hareketin bulunduğunun ifşa edileceğini yazdı. (Milliyet)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler