Gülen açtığı davalar için ne ödedi?

Türkiye'nin diğer adliyelerindeki soruşturma sayısı bilinmezken, hayatını Pensilvanya'da sürdüren Gülen'in avukatı aracılığıyla kendisine "Hakaret ettiği"ni iddia ettiği kişilerin başında gazeteciler geliyor.Davalar için yatırılan harç miktarının 600 ile

Gülen açtığı davalar için ne ödedi?

Türkiye'nin diğer adliyelerindeki soruşturma sayısı bilinmezken, hayatını Pensilvanya'da sürdüren Gülen'in avukatı aracılığıyla kendisine "Hakaret ettiği"ni iddia ettiği kişilerin başında gazeteciler geliyor.

Davalar için yatırılan harç miktarının 600 ile 1000 TL arasında olduğu düşünülünce Gülen'in bu davalar için ödediği harç miktarının ortalama 304 bin TL olduğu ileri sürüldü. Gülen hakkındaki onlarca suç duyurusu ise 3 dosya altında birleştirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda UYAP sisteminde Gülen'in adına toplam 445 soruşturma ve dava dosyası mevcut. 2004-2014 yılları arasında açılan soruşturmaların bir kısmına takipsizlik verilirken bir kısmı davaya dönüştü ve bir kısmı da halen soruşturma aşamasında. Gülen'in talebiyle açılan soruşturma sayısı 17 Aralık 2013'ten sonra ise tavan yaptı. Gülen'in avukatı en son 30 Nisan'da savcılığa "mağdur" şikayetinde bulundu ve iki soruşturma dosyası daha UYAP'a kaydedildi.

445 dosyadan 380'inde mağdur

17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmalarında yaşanan hukuki skandalların ardından UYAP sisteminde tüm dosyalar ilgili savcılıklar tarafından görülebilecek şekilde açık hale getirildi. Artık hiçbir savcı dosyanın içeriğini saklayamıyor. Daha önce savcıların dosyaları sadece bir isim üzerinden UYAP'a kaydedip içerikleri sakladığı gündeme gelmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Fetullah Gülen hakkında UYAP sisteminde toplam 445 soruşturma ve dava dosyası mevcut. Söz konusu soruşturma dosyalarının 380'inde Gülen "mağdur" sıfatında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler