Gül'den Mısır açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptığı açıklamada, 'Büyük kaygı duyuyoruz. Seçimle gelenlerin seçimle görev başından gitmesi gerekir. Arzumuz yeniden demokrasidir. Mısır'ın ilk meşru seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'dir. Mursi ve arkadaşlar rencide edilmemelidir.

Gül'den Mısır açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptığı açıklamada, 'Büyük kaygı duyuyoruz. Seçimle gelenlerin seçimle görev başından gitmesi gerekir. Arzumuz yeniden demokrasidir. Mısır'ın ilk meşru seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'dir. Mursi ve arkadaşlar rencide edilmemelidir. Seçimlerin bir an önce yapılıp seçilmiş yöneticilerin tekrar görev başına gelinmesi temenimizdir.  Mısır devletinin güçlü olmasını ve sorunların üstesinden gelmesi istiyoruz. Her zaman olduğu gibi Mısır halkıyla bir dayanışma içinde olacağız' dedi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, 3. Yargı Paketi’nde terör ve darbe gibi anayasal düzene karşı işlenen suçlardaki tutukluluk süresinin iptali hakkında ise, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının bağlayıcı olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem