Gül'den 'İdam' açıklaması!

Cumhurbaşkanı Gül, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso ile basın toplantısı düzenledi. Gül burada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.İşte Gül'ün açıklamalarından satır başları: İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları kaygıyla takip ediyoruz. Şi

Gül'den 'İdam' açıklaması!

Cumhurbaşkanı Gül, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso ile basın toplantısı düzenledi. Gül burada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Gül'ün açıklamalarından satır başları:
 
İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları kaygıyla takip ediyoruz. Şiddetle de kınıyoruz. Bu saldırıların olacağı bir süredir konuşuluyordu. Gerekçe olarak da İsrail'de Ocak’ta yapılacak seçimlerden önce böyle bir saldırının yapılacağı yazılıyordu. Daha önceki saldırılar da seçim öncesi yapılmıştı. Çocukların, hamile kadının ölenler arasında olduğu göz önüne alınırsa bunu şiddetle kınamak gerekir. ABD’ye de şüphesiz ki İsrail’i ikaz etmesi herkes tarafından beklenmektedir.
 
FARKLI USLUP
 
Ben ve Başbakan ne söylersek bir çok anlamlara çekilecektir. FT’ye Başbakan’ın da bir parti başkanı olduğunu ve siyasi söyleminin farklı olacağını benim de sorumluluk alanı olarak üslubumun farklı olacağını söyledim. Bunların farklı anlamlara çekilmesine gerek yok.  
 
İDAM
 
İdam tartışması ile ilgili hükümet, ilgili bakan, başbakan yardımcısı açıklamada bulundu herhangi bir hazırlığın olmadığıyla ilgili.
 
AÇLIK GREVLERİ
 
Açlık grevleri ile ilgili daha önce de çağrıda bulundum. Bazı görüşmeler de yaptım. Bunun problemlerin çözümüne katkısı olmayacağını düşünüyorum. Milletvekillerinin, belediye başkanlarının böyle bir yola gitmesini tasvip etmem. Çözüm için çaba göstermesi gereken kişilerin de böyle bir yola girmesinin tasvip edilecek yanı yok. Umarım herkes bir an önce bunu sona erdirir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler