Gül'den AP'ye 'Gezi Parkı' yanıtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Suriye'de şiddetin durması, iç savaşın durması, ateşkesin sağlanması, her şeyden önce komşuları olan bizlerin en çok arzu ettiğimiz bir şeydir. Gözümüzün önünde bir ülkenin kendi kendini tükettiğini görüyoruz diye içimizin yan

Gül'den AP'ye 'Gezi Parkı' yanıtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Suriye'de şiddetin durması, iç savaşın durması, ateşkesin sağlanması, her şeyden önce komşuları olan bizlerin en çok arzu ettiğimiz bir şeydir. Gözümüzün önünde bir ülkenin kendi kendini tükettiğini görüyoruz diye içimizin yandığını her gün neredeyse söylüyorum. Çok büyük bir acı yaşanıyor tabii ki Suriye'de bunun durması Suriye'nin bütün halkını temsil edebilecek demokratik bir düzene geçebilmesi için ümit ediyorum ki Cenevre'de yapılacak toplantılar, bir dönüş noktası olur."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beyaz Saray'ın Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı açıklamasına ilişkin, "Bunlar çok önemli değerlendirmelerdir. Doğrusu buna ayaküstü bir açıklama yapmak istemem. Kimyasal silah kullanılması neredeyse küçük bir nükleer silah gibidir. Çok tehlikelidir bunun boyutları. Halepçe'de neler olduğunu biliriz. Unutulmaz, insanların hafızasındadır. O açıdan bunu eminim ki bütün diplomasi, uzmanlar, en iyi şekilde değerlendiriyorlardır. Bu tespit kesin bir şekilde yapılırsa, muhakkak ki her şey başka bir safhaya girer" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem