Gül onayladı! Bu kelimeler artık yasak

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yasal düzenlemelerdeki "özürlü", "sakat" ve "çürük" gibi ibarelerin "engelli" olarak değiştirilmesini öngören kanunu onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre Gül, 6462 sayılı "Kanun ve Kanun

Gül onayladı! Bu kelimeler artık yasak

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yasal düzenlemelerdeki "özürlü", "sakat" ve "çürük" gibi ibarelerin "engelli" olarak değiştirilmesini öngören kanunu onayladı.
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre Gül, 6462 sayılı "Kanun ve Kanun hükmünde Kararnamelerde Yer Alan Engelli Bireylere Yönelik İbarelerin Değiştirilmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.
 
Gül'ün onayladığı kanuna göre, Askerlik Kanunu'ndaki "çürük" ifadesi "askerliğe elverişli olmama" şeklinde değiştirildi. Yasanın geçici 46'ncı maddesindeki "özürlüler" ibaresi ise "engelliler" olarak düzenlendi.
 
Medeni Kanun, Terörle Mücadele Kanunu, Emekli Sandığı Kanunu, Devlet Memurları Kanunu, Sosyal Hizmetler Kanunu, Türkiye Emekli Subaylar, Emekli Astsubaylar, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri ile Muharip Gaziler Dernekleri Hakkında Kanun, Karayolları Trafik Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Dernekler Kanunu, Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun da aralarında bulunduğu 87 kanundaki "özürlü", "sakat" ve "çürük" gibi ifadeler "engelli" ve türevi ibareler olarak değişti.
 
Yasayla dokuz kanun hükmünde kararnamede de aynı nitelikte değişiklik yapıldı.
 
Engelliler, daha önce ilgili mevzuata göre aldıkları sağlık kurulu raporlarına istinaden yararlandıkları haklardan raporun geçerlilik süresince yararlanmaya devam edecek. Engellilerin durumlarını niteleyen belge, kimlik, kart ve benzeri belgelerin yenilenmesi gerekmeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler