Gül Başbakan Erdoğan'ı Kabul Etti

Taksim Gezi Parkı'nda başlayarak Türkiye geneline yayılan olaylardan sonra Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan ilk kez görüştü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haftalık olağan görüşme kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Gül Başbakan Erdoğan'ı Kabul Etti
Taksim Gezi Parkı'nda başlayarak Türkiye geneline yayılan olaylardan sonra Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan ilk kez görüştü.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haftalık olağan görüşme kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın Karadeniz turuna çıkacak olmasından dolayı Perşembe günü gerçekleşmesi beklenen haftalık olağan görüşme bugüne alındı. Gül-Erdoğan arasındaki görüşme yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.
 
Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmede öncelikli olarak Taksim Gezi Parkı protestolarıyla başlayan olayların ele alındığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, olaylar ilk başladığı sıralarda yaptığı açıklamada, "İyi niyetli mesajlar alınmıştır" demişti. Başbakan Erdoğan ise yaptığı her açıklamada protestoların arkasında dış güçlerin de bulunduğunu belirterek, faiz lobisine dikkat çekmişti. Köşk'te gerçekleşen görüşmede de bu protestoların ilk günden itibaren nasıl başladığı ve gidişatın nasıl olduğunun detaylı bir şekilde masaya yatırıldığı öğrenildi. Görüşmede Başbakan Erdoğan'ın olayların arkasında bulunan dış güçlerle ilgili elindeki somut bilgileri Cumhurbaşkanı Gül'le paylaşabileceği de belirtildi.
 
Köşk'te ayrıca çözüm süreci, Suriye'deki ve ekonomideki son durumun da ele alındığı tahmin ediliyor. Görüşmelerin ardından Başbakan Erdoğan Başbakanlık Resmi Konutu'na gelirken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Başbakan Erdoğan'ın konuta giriş yaptığı sırada Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem