Gül AB'ye rest çekti!

İngiltere Parlamentosu’nda Milletvekilleri ve Lordlara seslenen Cumhurbaşkanı Gül, burada en ağır Kıbrıs mesajlarını verdi. AB’nin Kıbrıs konusunun çözümünde adeta uzlaşmaya taş koyduğunu ifade eden Gül, AB’nin asıl rolünün ne olması gerektiği konusunda u

Gül AB'ye rest çekti!

İngiltere Parlamentosu’nda Milletvekilleri ve Lordlara seslenen Cumhurbaşkanı Gül, burada en ağır Kıbrıs mesajlarını verdi. AB’nin Kıbrıs konusunun çözümünde adeta uzlaşmaya taş koyduğunu ifade eden Gül, AB’nin asıl rolünün ne olması gerektiği konusunda uzun bir konuşma yaptı. Gül’ün konuşmalarını dikkatle dinleyen aralarında eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw’un da bulunduğu İngiliz Milletvekilleri ve Lordlar Gül’e hak verdi.

Türk halkının AB konusunda hala istekli olup olmadığı sorusuna ise Gül, "Maalesef Türk halkı da artık inancını kaybetti. Ortaya konan tablo hiç de inandırıcı değil. Eğer halk AB’ye girmeme konusunda bir karar alırsa hükümet bu karara uyacaktır" şekline konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem