Grup Yorum'un 3 üyesi gözaltında!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çevik kuvvet polisinin de desteğiyle Okmeydanı'nda bulunan 3 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda 36 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Grup Yorum'un 3 üyesinin de olduğ

Grup Yorum'un 3 üyesi gözaltında!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çevik kuvvet polisinin de desteğiyle Okmeydanı'nda bulunan 3 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda 36 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Grup Yorum'un 3 üyesinin de olduğu iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesi ekipleri, yaklaşık 300 çevik kuvvet polisinin de desteğiyle Okmeydanı'nda bulunan 3 ayrı adrese operasyon düzenledi.

Sabah saat 03:00'da başlatılan operasyonun emrinin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi tarafından verildiği öğrenildi. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra Terörle Mücadele şubesi ekipleri saat 03.00 sıralarında Okmeydanı'na geldi. Polis, İdil Kültür Merkezi, Haklar ve Özgürlükler Derneği ile Gençlik Dernekleri Federasyonu'na girdi. İdil Kültür Merkezi'nden 9, gençlik Dernekleri Federasyonu'ndan 22, Haklar ve Özgürlükler Derneği'nden 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca önceden belirlenen 2 evden de 2 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında müzik grubu 'Grup Yorum'un da 3 üyesinin bulunduğu öne sürüldü. Bu isimlerin Ali Kırıcı, Caner Bozkurt ve Ali Papur olduğu belirtildi. Gözaltına alınanların yasadışı DHKP-C örgütü ile bağlantısı olduğu ileri sürüldü.

Polis, söz konusu adreslerde saatlerce arama yaptı. Elde edilen belge ve bulgular poşetlere konarak çıkarıldı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin söz konunu adreslerdeki çalışmaları sürüyor. Operasyonun yapıldığı mahalleye gelen avukat Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, operasyonun zamanlamasını eleştirerek, "Bu operasyon hukuksuz bir operasyondur. Grup Yorum'un 3 üyesinin gözaltına alınması bunu gösteriyor. Bu kişilerin DHKP-C ile ne ilgisi olabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem