Green Card başvuruları bu yıl sadece internetten

ABD Büyükelçiliği Konsolos Yardımcısı Aj Jagelski, Green Card başvurularını bu yıl sadece internet üzerinden kabul edeceklerini belirterek, "www.dvlottery.state.gov" sitemizde birçok bilgi var" dedi.ABD Büyükelçiliği Konsolos Yardımcısı Aj Jagelski, İHA m

Green Card başvuruları bu yıl sadece internetten

ABD Büyükelçiliği Konsolos Yardımcısı Aj Jagelski, Green Card başvurularını bu yıl sadece internet üzerinden kabul edeceklerini belirterek, "www.dvlottery.state.gov" sitemizde birçok bilgi var" dedi.

ABD Büyükelçiliği Konsolos Yardımcısı Aj Jagelski, İHA muhabirinin ABD'de yaşam hakkı sağlayan "Green Card" ile ilgili sorularını cevapladı. Jagelski, ABD Kongresi'nin göçmenlerin gücüne inandıklarını belirterek, bu yıl 50 bin göçmenlik başvurusu alacaklarını söyledi. Göçmenlik başvurusunun ücretsiz olduğunu vurgulayan Jagelski, "Herhangi bir ad altında hiçbir ücret yok. Başvuracak olanların kendilerinin müracaat etmelerini teşvik ediyoruz. Acenta kullanmaya gerek yok ve insanlar kendileri başvurduklarında daha çok kontrolleri oluyor. Örnek olarak sizin çocuğunuz olduğunu bilmeyebilir. Müracaat esnasında sizinle yaşayan veya eski eşinizle yaşayan çocuklarınızı yazmalısınız. Ailenizi ve bütün çocuklarınızın listesini yazmalısınız" ifadelerini kullandı.

Jagelski, göçmenlik için dünyadaki bütün ülkelerden başvuru yapılabileceğini kaydederek, Amerika'ya son 5 yılda müracaat edip, 50 bin mülteci sayısına ulaşan ülkelerin vatandaşlarının ise başvuramayacağını ifade etti. Jagelski şunları kaydetti:

"Türkiye 50 bin mülteci sayısına ulaşan ülkelerden değil. Türk vatandaşları göçmenlik başvurusu yapabilirler ve Türk vatandaşlarını göçmenlik başvurusu yapmaya teşvik ediyoruz. Başvuru İngilizce yapılacak. Başvuru çok kolay. Başvuruyu internet üzerinden yapacaksınız. Bu yıl sadece internet üzerinden başvuruları kabul edeceğiz. www.dvlottery.state.gov. Sitemizde birçok bilgi var. Lise diplomanız olması veya deneyiminiz olması gerekiyor. Söylediğim siteye giderseniz birçok bilgiyi bulabilirsiniz."

"İŞ BULMA GARANTİSİ, KİRA YARDIMI YOK"

"Türk vatandaşları seçiliyorlar, görüşmede başarılı oluyorlar ve Amerika'ya gidiyorlar" diyen Jagelski, göçmenlik programının değişmeyeceğini ifade ederek, "Geçen yıl 50 bin göçmen ve bu sene de 50 bin göçmen alınacak" diye konuştu.

Jagelski, başvuranların neden başvurduklarını anlamak istediklerini belirterek, "Türk olabilirsiniz ama doğum yeriniz farklı olabilir. Başvuru yaparken doğum yerinizi yazmalısınız. İnsanları internete girerek kendilerinin başvurmalarını teşvik ediyoruz. Başvuru yaptıktan sonra size referans numarası veriliyor, bunu yazdırın, yazın. Referans numarası size 1,5 yıl boyunca lazım olabilecek" dedi.

Jagelski, bugün göçmenlik başvuruları ile ilgili soruları Facebook üzerinden cevaplayacağını da kaydetti. Jagelski, programın başvurusu kabul edilenlere ABD'de çalışma ve yaşama imkanı sağladığını belirterek, iş bulma garantisi, kira yardımı gibi konularda yardım etmediklerini kaydetti. Jagelski, başvuranların belli bir miktarda, ABD'de yaşayacak kadar paraları olması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler