Gözaltı aracına el ele bindiler!

Kadın hakim ve savcı eşi, polis aracına el ele bindi

Gözaltı aracına el ele bindiler!
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), FETÖ’ye yönelik başlattığı yeni soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan 648 hakim ve savcıdan Bursa’da görev yapan 12’si gözaltına alındı. İnegöl’de gözaltına alınan kadın hakim ile savcı eşi, polis aracına el ele tutuşarak bindi.

HSYK’nin görevden uzaklaştırma kararının ardından Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince dün İnegöl’de 4, bu sabah Bursa’da da 8 hakim ve savcı gözaltına alındı. İnegöl Adliyesi’nden polis kontrolünde çıkarılan Hakim Burcu Z. ile savcı eşi Emre Z., el ele tutuşarak sevk aracına bindiler.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 hakim ve savcının emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye çıkarılacakları bildirildi.

İNEGÖL ’ABİ VE ABLASI’ GÖZALTINDA

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında, örgüt ile bağlantılı İnegöl’deki dershanelerin ağabeyi ve ablası olduğu iddia edilen öğretmen O.M. ile eşi G.M. gözaltına alındı. O.M.’nin İnegöl’deki Dershane de Müdürlük yaptığı, ardından Gürcistan’da giderek buradaki cemaat bağlantılı okullarda görev yaptığı belirtilirken, eşi G.M.’nin de söz konusu dershanelerde öğretmenlik yaptığı ve dershanelerden sorumlu abla olduğu öne sürüldü.

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında, örgüt ile bağlantısı oldukları iddiasıyla İnegöl’deki Yıldırım Cami İmam Hatibi, İnegöl’e bağlı Çayyaka, Mesruriye ve İsaören Merkez Cami İmam Hatipleri ile Kur’an kurslarında görevli 3 personelin açığa alındığı kaydedildi.

KADIN HAKİM DURUŞMADA GÖZALTINA ALINDI

HSYK tarafından açığa alınarak haklarında gözaltı kararı verilen ve dün üyesi olduğu 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi salonundaki duruşmadan polis ekiplerince gözaltına alınan hakim Susam M. ile savcı eşi Hakan M., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu dün Türkiye genelinde 648 savcı-hakim hakkında görevden uzaklaştırma ve gözaltı kararı verdi. Açığa alınanlar arasında bulunan Hakim Susam M. , üyesi olduğu 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma görüldüğü sırada içeri giren polis ekiplerince gözaltına alındı. Çiftin adliyedeki odaları ile evlerinde de arama yapıldı. Duruşma ise başka bir hakimin görevlendirilmesinin ardından devam etti.

KELEPÇE TAKILMADI

Aynı adliyede savcı olan eşi Hakan M. ise odasında gözaltına alınarak Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde dün geceyi gözaltında geçiren Susam ve Hakan M. çifti bugün öğleden sonra görev yaptıkları Edirne Adliyesi’ne getirildi. Polis araçlarından ellerine kelepçe takılmadan çıkarılan M. çiftinin savcılık sorgularına başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem