"Göndermeye hazırız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Suriyelilere kapısını açan ülkelere gitmek isteyenleri göndermeye hazırız. Ama maalesef bugüne kadar hiçbir ülkeden teklif gelmedi" dedi.Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Suriyeli sığınmacıların temsi

"Göndermeye hazırız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Suriyelilere kapısını açan ülkelere gitmek isteyenleri göndermeye hazırız. Ama maalesef bugüne kadar hiçbir ülkeden teklif gelmedi" dedi.

Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Suriyeli sığınmacıların temsilcileriyle yaptığı görüşme hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu açıklamasında, "Bugün ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile görüştüm. Pazartesi gününe kadar eylemleri sonlandırmalarını rica ettim. Suriyeli kardeşlerimiz seslerini dünyaya duyurdu. Artık normal hayata dönmeleri gerekiyor. Aylan bebeğin acısı hala yüreklerimizde. O günden beri ben de, Cumhurbaşkanımız da dünya liderleri ile konuşup konuyu gündemde tutuyoruz. Suriyelilere kapısını açan ülkelere gitmek isteyenleri göndermeye hazırız. Ama maalesef bugüne kadar hiçbir ülkeden teklif gelmedi. Uluslararası toplumun kayıtsız kaldığı Suriyelilerin sesi olmak için dünya liderlerine mektup yazacağım. Özellikle kadın ve çocukların çektiklerini dile getirmek için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Suriyelilerin sesi olacağım. Türkiye, dünyanın gözlerini kapattığı Suriye'deki insanlık dramına asla sessiz kalmayacak" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem