Göçman kaçakçılığı operasyonu kamerada

Silivri'de bir otobüse göçmen kaçakçılığı operasyonu düzenlendi. 35 Afganistanlı ve 10 Özbekistanlı olmak üzere toplam 45 göçmen sınır dışı edildi. Jandarma kamerası tarafından kaydedilen operasyonda 2 şüpheli ise gözaltına alındı.Edinilen bilgilere göre,

Göçman kaçakçılığı operasyonu kamerada

Silivri'de bir otobüse göçmen kaçakçılığı operasyonu düzenlendi. 35 Afganistanlı ve 10 Özbekistanlı olmak üzere toplam 45 göçmen sınır dışı edildi. Jandarma kamerası tarafından kaydedilen operasyonda 2 şüpheli ise gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na 8 Ekim'de Silivri Selimpaşa Mahallesi TEM Otoyolu İstanbul istikametine doğru intikal halinde olan bir otobüsle göçmen kaçakçılığı yapıldığı yolunda gelen ihbar üzerine jandarma harekete geçti. Alınan ihbar üzerine, Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Timleri olay yerine sevk edildi ve araç Selimpaşa gişeler bölgesinde durduruldu.

Araçta yapılan kontrolde A.İ., C.K. ve S.F. isimli Türk vatandaşları ile 35 Afganistanlı ve 10 Özbekistanlı göçmenin bulunduğunun tespit edilmesi üzerine, durum Silivri Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'na haber verildi. Cumhuriyet savcısının talimatıyla C.K. ve A.İ. isimli şahıslar gözaltına alınırken, araçta bulunan 45 göçmen sınır dışı edildi.

Gözaltına alınan göçmen kaçakçılığı organizatörleri C.K. ve A.İ. isimli şahıslar yapılan sorgulamalarını müteakip "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" suçlamasıyla adli makamlara sevk edildi.

Operasyon anı ise jandarma kamerası tarafından kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler