Gmail 1 milyar barajını geçti

Dünyanın en çok tercih edilen elektronik posta servis sağlayıcılarından biri olan Gmail, 1 milyar kullanıcı sayısını geçti. Günümüzde en çok tercih edilen elektronik posta hizmeti olan Gmail, 2015 yılının Mayıs ayında Google IO konferasında 900 milyon faa

Gmail 1 milyar barajını geçti

Dünyanın en çok tercih edilen elektronik posta servis sağlayıcılarından biri olan Gmail, 1 milyar kullanıcı sayısını geçti.

Günümüzde en çok tercih edilen elektronik posta hizmeti olan Gmail, 2015 yılının Mayıs ayında Google IO konferasında 900 milyon faal kullanıcıya sahip olduğunu, 7 ay sonra 100 bin kullanıcı sayısı daha kazanarak 1 milyar sınırını geçtiğini açıkladı. 2012'de 450 milyon faal kullanıcıya sahip olan Gmail'in Google+ ile yaptığı tam entegrasyon yeniliği aktif kullanıcı sayısını arttırmasında oldukça etkili oldu.

Gmail, yeni teknolojileri sayesinde günümüzde sadece bir elektronik posta hizmeti olmayıp Google, Android, Crome, Maps, Youtube ve Google Play hizmetlerini de kullanıcılarına sunuyor. Daha önce Gmail'in kullanıcı rakamlarını veren Google, kullanıcıların yüzde 75'inin Gmail hesaplarına mobil cihazlardan ulaştığını kaydetmişti, ama bu kez bu yönde bir bilgi paylaşılmadı.

Öte yandan Facebook'un aktif kullanıcı sayısının 1,6 milyar, Whatsapp'ın ise 1 milyar olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler