G.Kurmay’dan "jandarma" ayarı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yeni komuta kademesinin görevlerine başlayacağı devir teslim törenlerine “Jandarma” ayarı yapıldı. VATAN’ın edindiği bilgilere göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda devir teslim töreni 22 Ağustos,

G.Kurmay’dan "jandarma" ayarı
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yeni komuta kademesinin görevlerine başlayacağı devir teslim törenlerine “Jandarma” ayarı yapıldı. VATAN’ın edindiği bilgilere göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda devir teslim töreni 22 Ağustos, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarında ise 23 Ağustos’ta yapılacak. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da hazır bulunacağı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarındaki devir teslim törenleri basına kapalı olacak. Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki devir teslim törenini ise TRT ve Anadolu Ajansı takip edilebilecek. Karargah’ın spekülasyonların önüne geçmek için bu komutanlıktaki devir teslim törenini kısmi olarak basına açtığı iddia ediliyor.
 
Erdoğan da katılacak
 
Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken yerine G.Kurmay 2. Başkanı Org. Hulusi Akar’ın ataması yapılan Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu, YAŞ kararlarının açıklanmasının ardından Karargah’ı terk ederek, izne ayrılmıştı. 30 Ağustos’ta görevi son bulan Org. Kalyoncu’nun YAŞ’ın ardından hemen izne ayrılması bazı kesimlerce kararlara tepki olarak değerlendirilmişti. Kalyoncu’nun, TSK teamüllerine göre bu yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanıp, iki yıl bu görevi yaptıktan sonra 2015’te Genelkurmay Başkanı olması bekleniyordu. Ancak YAŞ kararlarıyla Org. Kalyoncu’nun oturması beklenilen koltuğa başka bir tecrübeli komutan Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hulusi Akar atandı.
 
G.Kurmay, bu komutanlıkla ilgili spekülasyonların önüne geçmek için devir teslim törenlerinde Jandarma Genel Komutanlığı için bir istisna yapacak. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarındaki devir teslim törenleri basına kapalı olacak. Ancak sadece Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki tören kısmi olarak basına açılacak. Böylece Org. Kalyoncu’nun, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Org. Servet Yörük’e Jandarma Genel Komutanlığı’nı devredeceği töreni TRT ve AA izleyebilecek. TSK‘nın bu istisna kararı, komutanlıkla ilgili devir teslimin basına kapalı gerçekleşmesi halinde yapılacak spekülasyonların önüne geçmek için aldığı iddia edildi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler