Gizli tanık mahkeme başkanına kızdı

 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 258. duruşması başladı. Mahkemede gizli tanık ile mahkeme başkanı arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Gizli tanık ifadesini verirken Mahkeme Başkanı Özese'nin söyl

Gizli tanık mahkeme başkanına kızdı

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 258. duruşması başladı. Mahkemede gizli tanık ile mahkeme başkanı arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Gizli tanık ifadesini verirken Mahkeme Başkanı Özese'nin söylediği bir cümle gizli tanığın kimliğini deşifre etti.
 
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Gizli Tanık Emek'in dinleneceğini belirtti. Mahkeme Başkanı Özese, "Gizli Tanık Emek Terörle Mücadele Şubesi'nde 30 sayfalık ifade vermişsiniz. Eski ifadenizde Allattin Kanat, Osman Gürbüz ve Veli Küçük'ten bahsetmişsiniz. Bildiklerinizi anlatır mısınız?" diye sordu.
 
Sesi ve görüntüsü bozularak duruşma salonunda bulunan ekranlara yansıtılan Gizli Tanık Emek, "Sadece Alattin Kanatı tanırım. Osman Gürbüz ve Veli Küçük ile herhangi bir yerde karşılaşmam söz konusu değildir. Ben Alattin Kanat ile bir süre aynı duygu ve düşünceleri paylaştım. O anki durumum ve konumum gereği bana bu şahıslarla ilgili bilgiler Alattin Kanat tarafından aktarılıyordu" dedi.
 
BİR YAPININ İÇİNE SOKULMAK İSTİYORUM
 
Gizli Tanık Emek, bir yapının içine şiddetle sokulmak istendiğini söyleyerek, "Benim yeteneklerimi ve konumumu bildikleri için beni kazanmak istiyorlardı. Ve bu ismini saydığınız kişilerin isimleri de çok sık geçiyordu. Beni kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarına eminim. Eğer beni kazansalardı farklı çalışma içinde olacağımı hissediyordum. Böyle bir yapılanmanın sadece üst yapılanma değil, alt düzeyde de insanlara rahatlıkla ulaşabildiği, ulaştıktan sonra da herşeyi yapabildiklerine eminim. Onlarla birlikte hareket etmemden o kadar emnindiler ki rahat davrandılar. Benim terörle mücadele konusunda çok katkılarım oldu. Mesafe kat ettik. Dananın kuyduğu da o zaman koptu. Benden yetki ve yeteneğimin sergilenmesi istendi. Beni içlerine almak için 2.5 sene benimle ilgilendiler. Ancak ben onlara 'evet' ya da 'hayır' demedim. Çünkü karşılarında da durmak istemiyordum. Ben çok ağır bedeller ödedim hala da ödüyorum. Ben daha sonra bu yapının küçünsenmeyecek bir yapı olduğunu anladım. Ordunun bir kısmından hesap soruldu. Ancak bu yapının bürokrasi, emniyet ve hükümet kanadına hala hiç dokunulmadı. Ben hala da dokunulamayacağını düşünüyorum. Yapının uluslararası boyutu ABD ve NATO bağlantıları ortaya çıkarılmadı" dedi. Gizli Tanık Emek, "Ergenekon yapılanmasının adını sonradan duydum. Bu yapı Ergenekon muydu bilmiyorum" diye konuştu.
 
İLGİNÇ DİYOLOGLAR
 
Gizli Tanık Emek "Bazı şeyleri ayrıntılı anlatmam durumunda kimliğim deşifre olacak.Bazı şeyleri anlatmak çok güç oluyor. Kelimeleri nasıl bir araya getireceğimi bilemiyorum. 32 sayfalık emniyet ifademi kabul ediyorum" dedi.
 
Özese, Gizli Tanık Emek'in ifadesini tamamlamasının ardından, "İfadenizde terör örgütü PKK'nın Marmara sorumlusu olarak faaliyet gösterdiğinizi anlatmışsınız bunlardan bahseder misiniz?" diye sordu. Bu sorunun ardından Mahkeme Başkanı Özese ile Gizli Tanık Emek arasında ilginç diyologlar geçti.
 
Mahkeme Başkanı Özese ile Gizli Tanık Emek arasında geçen diyolog şöyle:
 
Gizli Tanık Emek: Bu çok ağır bir durum oldu. Bu olmamalıydı. Galiba teknik bir arıza oldu. Bunu böyle söylememeliydiniz. Artık neyi saklayacağız.
 
Mahkeme Başkanı Özese: Bayrampaşa Cezaevi'nde kaldığınızı söylemişsiniz.
 
Gizli Tanık Emek: Bunların hiç birini söylemek istemiyorum. Ama beni zor durumda bıraktınız. Koşul ve olanaklar söylendikten sonra neyi gizleyeceğiz ben merak ediyorum
 
Mahkeme Başkanı Özese: Emniyette ifade vermişsiniz bildiklerinizi hatırladıklarınızı söyleyin.
 
Gizli Tanık Emek: 2009 yılında Terörle Mücadele Şubesi'nde verdiğim ifadeleri kabul ediyorum. İfadem de ufak tefek mantık ve zaman hataları olabilir. Gizli Tanık Emek'in sözleri duruşma salonunda gülüşmelere neden oldu. Duruşma usul gereği Gizli Tanık Emek'in 3 Ocak 2009 yılında verdiği ifadelerinin okunması ile devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler