Gizli bilgilerle yakalanan ere hapis

Mütalaada, İstanbul'da yakalanan L.Y. ile ilgili soruşturma dosyasının “yetkisizlik kararı” ile askeri birliğinin bağlı olduğu Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığına, oradan da “görevsizlik kararı” ile Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı

Gizli bilgilerle yakalanan ere hapis

Mütalaada, İstanbul'da yakalanan L.Y. ile ilgili soruşturma dosyasının “yetkisizlik kararı” ile askeri birliğinin bağlı olduğu Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığına, oradan da “görevsizlik kararı” ile Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği belirtildi.

Sanık L.Y'nin, Bingöl'ün Genç ilçesindeki askeri birliğinden terhis edildikten 6 gün sonra İstanbul'un Gültepe Mahallesi'nde saat 02.00 sıralarında parkta beklerken durumundan şüphelenen polis ekibi tarafından üzerinin arandığı ve 5 adet flaş belleğin ele geçirildiği belirtilen mütalaada, flaş belleklerde, insansız hava aracının rota ve uçuş sürelerine ilişkin çizelge, keskin nişancıların yerleri, gözetleme ve ateş sahalarını gösteren fotoğraflar ve operasyon timlerinin durumlarının yanı sıra çok sayıda gizli belge ile operasyonda ölü olarak ele geçirilen terör örgütü üyelerine ait fotoğraflar bulunduğu kaydedildi.

Mütalaada, L.Y'nin yanında bulunan çantada ise “1 No'lu Harekat Planı” başlıklı, Genelkurmay Başkanlığına ait, üzerinde “çok gizli” yazılı belge ile 1 adet üsteğmen rütbeli üniforma, askeri bot, 60 adet plastik kelepçe ile bazı askeri malzemelerin ele geçirildiği ifade edildi.

Mahkeme, verdiği kısa bir aranın ardından sanık L.Y'i TCK'nın 327/1. maddesinde yer alan “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçu kapsamında 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem