Gezi'nin yıl dönümü için özel önlem!

Taksim’de bulunan bir otelde 2 günlük bir konferans organizasyonu gerçekleştiren reklam ajansı, konferansı izleyecek gazetecilerden 'TC Kimlik Numarası' istedi.Ajans yetkilileri, bu talebin gerekçesi sorulduğundaysa, kendilerine ‘Taksim’in kapatılacağının

Gezi'nin yıl dönümü için özel önlem!

Taksim’de bulunan bir otelde 2 günlük bir konferans organizasyonu gerçekleştiren reklam ajansı, konferansı izleyecek gazetecilerden 'TC Kimlik Numarası' istedi.

Ajans yetkilileri, bu talebin gerekçesi sorulduğundaysa, kendilerine ‘Taksim’in kapatılacağının söylendiğini’ belirterek, “Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde gerçekleşecek etkinliğe giriş ve çıkışlarda sorun yaşanmaması için İstanbul Valiliği’nden izin listesi alınacağı” cevabını verdi.

Resmi kaynaklar ‘şu an için böyle bir değerlendirme yapılmadığını’, Taksim’in kapatılması durumunun ‘gelecek istihbaratlara bağlı olduğunu’ söyledi.

GEZİ EYLEMLERİNİN YILDÖNÜMÜ YANITI

Uluslararası Radyo ve Televizyon Çalışanı Kadınlar Birliği (IAWRT) 29 ve 30 Mayıs tarihinde Taksim’de bulunan bir otelde konferans ve güvenlik eğitimi gerçekleştirecek. IAWRT’ın gazetecilere gönderdiği konferans davetinde ise, gazetecilerden valilikten alınacak izin listesi için TC Kimlik numaraları istendi. Organizasyon sorumlularına neden böyle bir izne ihtiyaç duyduklarını sorduğumuzda ise Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü olduğu için Taksim’in kapatılabileceği konusunda Valilik tarafından bilgilendirildiklerini ifade etti. Gazetecilere 22 Mayıs tarihinde gönderilen davet mail’i ise şöyle:

O DAVET MAİLİ

“Konferans tarihlerinde Taxim Hill Hotel'e giriş çıkışlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için yönetim kurulu başkanımız Nalan Sakızlı yarın katılımcı ve konuşmacıların listesiyle Valiliğe bir izin dilekçesi verecek. Sizden bu nedenle ayrıca TC kimlik no'nuzu rica ediyoruz.”

Radikal’in ulaştığı resmi kaynaklar ise Taksim’in kapatılmasıyla ilgili bir değerlendirmelerinin şu an olmadığını, bunun gelecek olan istihbaratlara bağlı olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem