Gezi Parkı'nda flaş gelişme

Taksim Gezi Parkı olaylarına karıştıkları gerekçesiyle yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen 34 Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP)'liden 9’u tutuklandı.Emniyetteki ifadelerinin ardından dü

Gezi Parkı'nda flaş gelişme

Taksim Gezi Parkı olaylarına karıştıkları gerekçesiyle yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen 34 Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP)'liden 9’u tutuklandı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen 34 ESP'liden 17'si serbest bırakılmıştı. Diğer 17 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme, Sıtkı Güngör, Okan Danacı, Ergün Üzüm, İmran Aydın, Şahin Yeşilırmak, Çağrı Aydoğan, Emek Ulaş Suna, Mehmet Kara ve Emre Kaya hakkında tutuklama kararı verdi. 8 kişi ise serbest bırakıldı.
 
İki gündür süren davalarda Gezi Parkı olayları nedeniyle toplam 27 ESP üye ve yöneticisi tutuklandı. Olaylarla ilgili ülke genelinde tutuklananların toplam sayısı ise 36'ya yükseldi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem