Gezi Parkı protestoları 11 ile sıçradı!

İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı'na yapılması planlanan kışlaya karşı protesto gösterileri yayılıyor. Taksim'deki olaylara destek amacıyla Adana, Konya, Tunceli, Mersin, Muğla, Marmaris, İzmit, Antalya, Eskişehir, Adana ve İzmir'de protesto göster

Gezi Parkı protestoları 11 ile sıçradı!
İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı'na yapılması planlanan kışlaya karşı protesto gösterileri yayılıyor.
 
Taksim'deki olaylara destek amacıyla Adana, Konya, Tunceli, Mersin, Muğla, Marmaris, İzmit, Antalya, Eskişehir, Adana ve İzmir'de protesto gösterileri düzenleniyor.
 
İstanbul'da yaşanan olaylara karşı birçok ilde örgütlenen eylemciler, sloganlar atarak yürüyüş yaptı. İstanbul'daki eylemler dünya basının da ilgi odağı olurken, diğer illerde de polisin biber gazlı ve tazyikli su ile polis müdahalesi yaşandı.
 
İSTANBUL
 
Taksim'de Gezi Parkı protestocularına sabah saatlerinde başlayan polis müdahalesi halen devam ediyor. Taksim'e çıkışlar polis barikatlarıyla kapatıldı. Polis, Taksim'e çıkmak isteyen gruplara gaz ve tazyikli suyla müdahale ediyor. İstanbul'daki olaylarda çok sayıda eylemci yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
 
Taksim Gezi Parkı'nın etrafını demir bariyerlerle kapatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermiyor. Polis, Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruplara müdahale ediyor.
 
İstiklal, Sıraselviler ve Gümüşsuyu caddeleri ile ara sokaklardan Taksim Meydanı'na ulaşmak isteyen gruplara polis, biber gazı ve tazyikli su sıkıyor.
 
Polis, bu şekilde grupların Taksim Meydanı'na çıkmasını engellemeye çalışıyor. İstiklal Caddesi'nde toplanan binlerce kişi eylemlerini sürdürüyor.
 
HARBİYE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Bu arada Şişli'den Taksim Taksim Meydanı'na ulaşmaya çalışan göstericilere polis ekipleri gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.Eylemcilerde polise taş ve şişelerle karşılık veriyor. Cumhuriyet Caddesi savaş alanını andırıyor. Polisle bir süre çatışan göstericiler daha sonra cadde ortasında halay çekmeye başladı. Ancak polis bir süre sonra gaz bombasıyla gruba müdahale etti. Grup üyeleri kaçarak uzaklaşmaya çalıştı.
 
KÜTAHYA
 
Kütahya'da, İstanbul Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasına karşı düzenlenen protestolara destek vermek amacıyla düzenlenen eylemlerde 36 kişi gözaltına alındı. Taksim Gezi Parkı protestolarına destek için Zafer Meydanı’nda düzenlenen gösteri sonrası Kütahya sokakları hareketlendi. Gösteriden ayrılan bir grup Menderes Caddesi üzerinde bulundan AK Parti Kütahya İl Başkanlığı’na yürümek istedi. Polisin Menderes Caddesi üzerinde durdurduğu grup, polise taş ve şişelerle saldırdı. Polis, gruba biber gazı ile müdahale etti.
 
İZMİR
 
İzmir’de, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etmek için dün akşam saatlerinden itibaren toplanarak Basmane ve Alsancak semtlerinde polisle çatışan grupların eylemleri saat 06.30’a kadar sürdü. Göstericilerin birçok işyeri, banka ve sokak levlaharına zarar verdiği olaylarda 92 kişi gözaltına alındı.
 
ANTALYA
 
Gece geç saatlerde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup, sloganlar atarak, yaklaşık üç saat aynı noktada eylem yaptı. Yaklaşık 700 kişilik grup sabaha karşı meydandan, AK Parti İl Başkanlığı binasının da bulunduğu Sakarya Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.
 
AK Parti İl Başkanlığı önünde, polise taş ve molotof kokteyli atan grup, yol kenarındaki çöp konteynerleri ve kaldırım taşlarıyla yolu trafiğe kapatmaya çalıştı.
 
Uyarılara rağmen dağılmayan eylemcilere polis, gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Halkevleri'ne üye oldukları belirtilen bir grup, Mithatpaşa Caddesi üzerinden polise taş atarak, şehir merkezi doğru kaçtı. Bazı eylemciler de tramvay yoluna taş yığdı. Eylemciler kendilerine engel olmak isteyen bir güvenlik memurunu darp etti. Olaylarda 10'dan fazla kişinin göz altına alındığı bildirildi.
 
ESKİŞEHİR
 
Sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla toplanan grup, AK Parti İl Başkanlığına yürümek isteyince polis engeliyle karşılaştı. Üniversite Caddesinde yeniden bir araya gelen eylemciler, taş ve sopalarla polise saldırdı. Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği eylemciler, ara sokaklara kaçarak, çöp bidonlarını devirip ateşe verdi. Atılan taş ve şişeler nedeniyle bazı işyerleri ile araçlar zarar gördü.
 
Gece boyunca süren olayların ardından grup üyeleri sabah saatlerinde bu kez Adalar Mevkisi'nde toplanarak, Yunus Emre Caddesindeki AK Parti İl Başkanlığı binasına yürümek istedi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle grup bir kez daha dağıtıldı.
 
Olaylarda, bazı polis memuru ile eylemcinin yaralandığı çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
 
Öte yandan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kampüsü'nde toplanan bir gruba da polis ekiplerince "provakasyonlara uymamaları" yönünde uyarıda bulunuldu ve kent merkezine girişleri engellendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler