Gezi parkı olaylarında bir kişi öldü

Hatay'da bir vatandaşın kimliği henüz belirlenemeyen kişinin açtığı ateş sonucu yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Hatay Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada, 3 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 23.35 sıraların

Gezi parkı olaylarında bir kişi öldü
Hatay'da bir vatandaşın kimliği henüz belirlenemeyen kişinin açtığı ateş sonucu yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Hatay Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada, 3 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 23.35 sıralarında, merkeze bağlı Armutlu Mahallesi'nde Abdullah Cömert isimli vatandaşın kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu ağır yaralandığı belirtildi.
 
Yaralı vatandaşın kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği, olayla ilgili güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı inceleme başlatıldığı kaydedildi.
 
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yaptığı açıklamada, 3 Haziran günü saat 23.35 civarında Armutlu Mahallesi'ndeki gösterilerde bir vatandaşın henüz kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından ateşli silahla vurularak yaralı vaziyette hastaneye götürüldüğünü, bu kişinin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi.
 
Lekesiz, elde edilen ilk bilgilere göre hayatını kaybeden vatandaşın Hatay ili Belen ilçesi nüfusuna kayıtlı Gazi Mahallesi'nde ikamet eden Abdulah Cömert (22) olduğunun anlaşıldığını söyledi.
 
Kentte iki gündür yapılan gösterilerde ilginç gelişmelerin yaşandığını ifade eden Lekesiz, şöyle konuştu:
 
"Dünkü, aynı bölgedeki gösteriler sırasında güvenlik birimlerimizin mahallelerde yaptığı inceleme ve araştırmalar sırasında, güvenlik görevlilerimizin araçlarına ateşli silahla ateş açılmıştır. Yine dünkü yapılan çalışmalar sırasında, göstericilerde bir tane kurusıkı tabancadan bozma ve içerisinde gerçek mermi olduğu tespit edilen bir silah ele geçirilmiştir. Benzeri şekilde bugünkü gösteriler sırasında da göstericilerden bazılarında silah olduğuna ilişkin, basın mensuplarımızın da bu yönde tespitleri ve çekimleri olduğu şeklinde bilgiler gelmiştir. Olay nedir, ne değildir her türlü provokasyonun olabileceği, başka unsurların olabileceği göz önüne alınarak tüm boyutlarıyla incelenmektedir. Takdir edersiniz ki adli makamlara konu intikal ettirilmiştir, adli merciler konuyu tüm boyutlarıyla incelemektedirler." 
 
" Vatandaşlarımız lütfen sakin olsunlar"
 
Vatandaşlardan sakin olmalarını isteyen Vali Lekesiz, şöyle devam etti:
 
"Bu tür eylemlerde, özellikle ilimiz gibi yerlerde kaos çıkarmak, kargaşa yaratmak, toplumsal yaşama olan güvensizlik duygusunun hakim olmasını isteyen gruplar tarafından iyi niyetle sokağa dökülen vatandaşlarımız, yanlış yollara yönlendirilip, provokatif eylemlere alet edilebilirler. Vatandaşlarımız lütfen serinkanlı olsunlar, soğukkanlılıklarını muhafaza etsinler. Resmi kurum ve kuruluşlarımız tarafından yapılan açıklamala itibar edip, ortalıktaki söylentilere lütfen itibar etmesinler. Maalesef bunlarla birkaç gündür sık sık karşılaşıyoruz. 'Şurada şu kadar yaralı varmış, şurada şu kadar ölü olmuş, şurada şöyle gelişmeler olmuş' gibi sosyal medya aracılığıyla çok farklı değerlendirmeler intikal edebiliyor. Bunlar haklı olarak özellikle gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızda bir infial oluşmasına ve o gelen bilginin olduğu yere doğru kanalize olmalarına, heyecana kapılmalarına yol açabiliyor. Lütfen bu konularda sakin olsunlar. Resmi makamlar tarafından açıklanan bilgilere itibar etsinler."
 
849758_detay.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler