Gezi Parkı olaylarına terör iddianamesi!

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan ve aralarında Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 26 şüpheli isminin yer aldığı iddianame tamamlandı. Savcı Okumuş tarafından hazırlanan iddianame, 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Gezi Parkı olaylarına terör iddianamesi!

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan ve aralarında Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 26 şüpheli isminin yer aldığı iddianame tamamlandı. Savcı Okumuş tarafından hazırlanan iddianame, 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. 26 kişiye yöneltilen suçlamalardan birinin "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" olduğu öğrenildi.

50 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 8 Temmuz'da 'Gezi Parkı'nı törenle açmış, iki buçuk saat sonra da kapatmıştı. Açılıştan sonra parka girenler polislerce çıkarılırken, İstiklal Caddesi'ne de müdahale edilmişti. Olaylarda Taksim Dayanışması'ndan ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mimar Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin'in de aralarında olduğu 50 kişi gözaltına alınmıştı. Üç gün gözaltında tutulan 50 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti. Savcılık sorgusunun ardından 38 kişi serbest bırakılırken, Yapıcı, ve Çerkezoğlu'nun da aralarında olduğu 12 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderilmiş, mahmeke bu 12 kişinin tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

3'ÜNCÜ BÜYÜK İDDİANAME

Gezi Parkı olaylarına ilişkin daha önce 7'si yabancı uyruklu 255 kişi hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve gösteri yürüşleri kanuna muhalefet", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevini usulsüz üstlenme ve kamu malına zarar verme" "Özel kiyafetleri usulsuz kullanma", "sucluyu kayirma" "ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme" ve"hırsızlık" gibi suçları işledikleri iddiasıyla hazırlanan iddianame İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İstanbul TMK 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcılığınca da 4'ü tutuklu 36 kişi hakkında iddianame hazırlanmış, sanıklara "terör örgütü üyesi olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak", "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamaları yöneltilmişti. Hazırlanan iddianame İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler