"Gezi" olimpiyatları etkiler mi?

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gezi Parkı olaylarının Türkiye'nin 2020 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar adaylığı sürecine zarar vermeyeceğini söyledi.17'nci Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni için Mersin'e gelen Bakan Suat Kılıç, Cimnastik Tes

"Gezi" olimpiyatları etkiler mi?

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gezi Parkı olaylarının Türkiye'nin 2020 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar adaylığı sürecine zarar vermeyeceğini söyledi.

17'nci Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni için Mersin'e gelen Bakan Suat Kılıç, Cimnastik Tesisleri'nde oyunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Akdeniz Oyunları'nda dün itibariyle müsabakaların başladığını hatırlatan Kılıç, 2013 Mersin Akdeniz Oyunları'nı, aynı zamanda 2020 İstanbul Olimpiyat adaylığı vizyonumuzun da çok önemli bir vitrin olduğunu kaydetti. Türkiye'nin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Kılıç, demokrasisi ve hukukun üstünlüğü anlayışı içerisinde oyunların güvenliğini her zeminde dirayetle ve kararlılıkla garanti ettiğini belirtti.

Gezi Parkı olaylarına da değinen Kılıç, "Türkiye'de son günlerde yaşanan sosyal ve toplumsal olayları demokrasinin evrensel gerekleri, kriterleri ve sınırları içerisinde değerlendirmek durumundayız. Türkiye'de yaşananlar, demokratik bir ülkede yaşanabilecek olanlardır. Farklı kesimlerin, farklı zeminlerde, farklı şekillerde kendi görüş ve düşüncelerini ortaya koymalarından ibarettir. Zaman zaman güvenlik görevlilerimiz tarafından eylemlere yapılan müdahaleler ise, demokrasinin sınırlarını zorlayan eylem biçimlerinin sonlandırılmasına yönelik güvenlik tedbirlerinin gereği olarak şekillenmiştir. Her hukuk devletinin, demokratik devletin gereği olarak kendi vatandaşlarının güvenliğini, kendi güvenliğini sokakların ve tesislerin güvenliğini sağlamak gibi bir asli görevi vardır" dedi.

ARAP BAHARI BENZETMESİ YAPANLARI KINIYORUM

Kılıç, Gezi Parkı olaylarının 2020 İstanbul Olimpiyat adaylığı sürecini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Türkiye'de gerçekten olgunlaşan bir hukuk devleti var ve Türkiye yaşanan olayların derinliğine rağmen tepkileri de etkileri de demokrasinin ve hukuk devletinin kavramları, kurumları ve sınırları içerisinde tutmayı başardı. Ben kınıyorum. Kimi kınıyorum? Türkiye'ye 'Arap baharı' benzetmesi yapanları kınıyorum. Bu olaylar Türkiye'ye zarar vermez. Bu olaylar Türkiye'nin 2020 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar adaylığı sürecine de zarar vermez. Ama bazılarını gördük ki, aydın, gazeteci, fikir adamı, sanat adamı olarak bilinen bazıları, 'Bu ülkeye olimpiyat vermeyin' yönünde bir takım yayınlar yaptılar ve sosyal medyadan yaygaralar kopardılar. Onları ben milletimin vicdanına havale ediyorum. Türk milleti zor koşullar altında büyük başarılara ulaşmış olan bir millettir. Biz bu ülkeyi vatan yapma mücadelesini, bayrağı özgür kılma mücadelesini bir birimize düşerek vermedik. Bugün sokakta eylem yapanları da Türkiye'nin olimpiyat adaylığı sürecine destek çıkmaya davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem