Geri çekilme takvimi bire bir uygulanıyor

 PKK'nın silahlı güçleri geri çekilmeye başladı. Türkiye sınırından tamamen çekilmenin eylüle kadar devam edeceği ve 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde örgütün ana kampı olan Kandil'den 'çekilme tamam' açıklaması yapılacağı öğrenildi. PKK daha önce açıkladığı g

Geri çekilme takvimi bire bir uygulanıyor

 

PKK'nın silahlı güçleri geri çekilmeye başladı. Türkiye sınırından tamamen çekilmenin eylüle kadar devam edeceği ve 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde örgütün ana kampı olan Kandil'den 'çekilme tamam' açıklaması yapılacağı öğrenildi.
 
PKK daha önce açıkladığı geri çekilme takvimini uygulamaya geçirdi. Silahlı PKK'lılar sınıra yakın bölgelerde gruplar halinde Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarına doğru harekete geçti. Sınıra yakın kamplara bazı PKK'lıların ulaştığı bilgisi alınırken çekilmenin yaklaşık 5 ay süreceği ve bu aşamanın tamamlandığının da Dünya Barış Günü olan 1 Eylül'de Kandil'den duyurulacağı öğrenildi.
 
KANDİL'E GEÇECEKLER
 
KCK'nın Kandil'deki en üst düzey ismi Murat Karayılan'ın çağrısının ardından 8 Mayıs'ta Türkiye sınırının dışına çekileceğini açıklayan PKK, harekete geçti. Geri çekilmenin doğa şartları ve PKK'lıların dağınık halde olması nedeniyle 5 aya yakın süreceği tahmin ediliyor. Örgütün, çekilmenin tamamlandığını da 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde de ilan etmesi bekleniyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler