Gerginlik 8 saat sonra sona erdi

Bolu'da okul inşaatında çalışan işçilerin Türk Bayrağı'na hakaret etmeleriyle başlayan gerginlik gece saat 03:20'de düzenlen operasyonla son buldu. İnşaattın önünde toplanan bin kişinin protestoları arasında inşaatta rehin kalan 8 işçi zırhlı polis aracın

Gerginlik 8 saat sonra sona erdi

Bolu'da okul inşaatında çalışan işçilerin Türk Bayrağı'na hakaret etmeleriyle başlayan gerginlik gece saat 03:20'de düzenlen operasyonla son buldu. İnşaattın önünde toplanan bin kişinin protestoları arasında inşaatta rehin kalan 8 işçi zırhlı polis aracına konularak kaçırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Taşkesti'de bir marketin önünde okul inşaatında çalışan işçiler ile vatandaşlar arasında Türk Bayrağı tartışması yaşandı. İddiaya göre, bir işçinin Türk Bayrağı!na bakması sonrasında bir bölge halkının, "Neden bakıyorsun o bayrağa saygı duyacaksın" diyerek tepki göstermesi üzerine, işçinin "Sizler bizim bayrağımıza saygı duymuyorsunuz, biz de sizinkine duymuyoruz" diyerek karşılık vermesi sonrasında gerginlik büyüdü. Taşkesti halkı yaşanan bu duruma tepki göstermek için inşaata giderek işçilerin dışarıya çıkmasını istedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri işçileri inşaatın çatı katına çıkarttı.

İnşaatın önünde kısa sürede bin kişi toplanırken, karşılıklı taşlamalar yaşandı. İnşaatta çalışan işçiler aşağıya kiremit attı. İnşaatın önüne gelen Taşkesti halkı inşaatı taş yağmuruna tutarak, "Burada PKK'lı istemiyoruz", "Türk Bayrağı'na saygısı olmayan gitsin" diyerek tepki gösterdiler.

Olay yerine kısa süre sonra Bolu Valisi Aydın Baruş geldi. Baruş, vatandaşlara, "Kardeşlerim, bu milletin ekmeğini yeyip ihanet eden kim olursa olsun cezasını mutlaka çekecektir. Devletin görevini yapmasına izin verin ve lütfen evlerinize geri dönün. Herkes kendi kafasına göre ceza kesmeye kalkarsa o zaman Devlet olmaz. Sizler bize güvenin" dedi. Vali'nin bu konuşmaları da öfkeli grubu sakinleştirmedi.

Taşkesti halkı PKK'lı olduklarını söyledikleri işçilerin kendilerine teslim edilmesini isteyerek inşaata tırmanmaya başladılar. Öfkeli kalabalıktan 20 kişi inşaatın iskelesinden içeriye girerek slogan atmaya başladı. Çatı katında bulunan işçilere doğru çıkan vatandaşlara inşaata giren çevik kuvvet polisleri biber gazıyla müdahale etti. Polis, içeride bulunan halkı dışarıya çıkartırken, Sakarya'da gelen özel harekat polisleri inşaatın önünde önlem aldı.

BİNAYI YAKMAK İSTEDİLER

Bir türlü sakinleşmeyen bin kişilik kalabalık inşaatta bulunan odun ve kalasları yakmaya başladı. Alevler inşaatın boyuna ulaşınca inşaatın çatısı yanma tehlikesi geçirdi. Olay yerine gelen Taşkesti Belediyesi su tankı ile alevleri söndürüldü.

Olay yerine gelen Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ve Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, saat 03:20'de olayların son bulması için düğmeye bastılar. Halk okul inşaatında uzaklaştırılırken, özel harekat polisleri ve robocoplar işçilerin çıkış yapacağı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. İşçiler hızlı şekilde zırhlı polis otomobiline bindirilirken, vatandaşlar polis aracına saldırdı. Polis biber gazı kullanırken, bazı vatandaşlar zırhlı polis aracını yumrukladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler