Gerekirse sınır ötesi operasyon...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hakkari’nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 8 askerin şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada, "Dökülen kanlar yerde kalmayacak. Türkiye’nin gücü var ve gerektiğinde sınır ötesi operasy

Gerekirse sınır ötesi operasyon...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hakkari’nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 8 askerin şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada, "Dökülen kanlar yerde kalmayacak. Türkiye’nin gücü var ve gerektiğinde sınır ötesi operasyon yapar" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı AK Parti'li Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının Trabzon ve çevre illere yaptığı yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, gazetecilerin Trabzon’un Sürmene İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde yaklaşık 2 bin 500 kişinin şebeke suyundan zehirlenmesiyle ilgili bir soruya da "Suyun kontrolü şart. Yaz aylarında belediyeler su tüketimi çok olduğu için yeni bir takım hazneler ve depolar devreye sokuyor. Onların bakımı yapılmazsa sıkıntı olabilir. Ya ihmalden ya da beklenmedik bir sebepten bu tür şeyler olabiliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak şöyle bir düşüncemiz var; henüz fikir safhasında. Bu depoların denetimlerini DSİ müdürlükleri vasıtasıyla yapmayı düşünüyoruz. Çünkü Sağlık Bakanlığı hastalık çıktıktan sonra olaya el atıyor. Bunların denetimlerini önceden yapmak lazım" yanıtını verdi.

Bakan Eroğlu, şehirlerin uzun vadeli su ihtiyacını karşılamak için eylem planları hazırladıklarını da vurgulayarak, "Hedefimiz kısa zamanda, hatta 2013 yılı sonuna kadar bütün şehirlerin 2040 – 2060 yılına kadar olan ihtiyaçlarını karşılayacak projeler hazırlamak. Şu ana kadar 32 milyon vatandaşımıza ilave su verdik. Hedefimiz kısa vade değil. En asgari 2040 yılını dikkate alıyoruz. Büyükşehirlerde 2060 yılını dikkate alıyoruz. Şu anda İstanbul’un 2060 yılına kadar su sıkıntısı yok” dedi. Ziyaretin anısına Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Bakan Eroğlu’na Trabzon işi telkariden yapılma bir çift nalın armağan etti.

GEREKİRSE SINIR ÖTESİ OPERASYON YAPARIZ

Bakan Eroğlu, belediye binasından ayrılırken gazetecilerin Hakkari’nin Çukurca İlçesi'nde 8 askerin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Hainler mayın koymuşlar, patlama neticesinde malesef 8 şehidimiz var. Çok üzüntülüyüz. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz. Neticede bunlar mutlaka temizlenecek. Dökülen kanlar yerde kalmayacak. Hükümetimiz kararlı. İnşallah bunların cezası verilecek. Üzüntülüyüz. Hakikaten ateş düştüğü yeri yakıyor. Onların ailelerinin durumunu düşünüyorum. Geçenlerde bir şehidinizin cenazesindeydik. Ailesinin durumunu görüyoruz. PKK kesinlikle yok edilecek kimsenin şüphesi olmasın. Hükümetimiz de bu konuda kararlı. Dün de başbakanımızın başkanlığında ilgili bakanlarla toplantı yapıldı. Çok ciddi tedbirler alınacak. Bunlar son olur diye düşünüyorum. Başımız sağ olsun."

Bakan Eroğlu, gazetecilerin, "Alınacak tedbirler arasında sınır ötesi operasyon da var mı? Türkiye neden böyle bir operasyon yapmıyor, bu konuda bazı çekinceler mi var?" şeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bunlar ayak üstü konuşulmaz. Yapılacağı zaman yapılır. Türkiye’nin bunu yapacak gücü var. Ama bunlar basının huzurunda konuşulmaz. Ona göre karar verilir ve yapılır. Türkiye’nin gücü var, sınır ötesi gerektiğinde yapar."

Bakan Eroğlu daha sonra Giresun’a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem