Gereken yapılacak

 rez de Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi verdi.  Bülent Arınç, Erdoğan'ın yarın grup toplantısında bütün Türkiye'ye ve dünyaya, Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili görüş ve düşüncelerini ifade edeceğini bildirdi.  Suriye'nin, Türk uçağının Suriye ulu

Gereken yapılacak

 

rez de Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi verdi. 

 

Bülent Arınç, Erdoğan'ın yarın grup toplantısında bütün Türkiye'ye ve dünyaya, Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili görüş ve düşüncelerini ifade edeceğini bildirdi. 

 

Suriye'nin, Türk uçağının Suriye ulusal hava sahası içinde vurulduğu yönünde kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik çabalar sergilediğini vurgulayan Arınç, "Suriye'nin Türk uçağının kimliğini belirleyemediği yönündeki iddiaları temelsizdir" dedi. 

 

Arınç, Suriyelilerin uçağı kasıtlı olarak uluslararası hava sahasında hedef aldıklarına hiç bir kuşku olmadığını belirtti.

 

Suriye'nin soğukkanlılıkla uluslararası hava sahasında tek başına seyreden, silahsız bir uçağı hedef alıp düşürdüğünü vurgulayan Arınç, "Bu hasımane eylem, tarafımızdan elbette gereken yapılacaktır. Uluslararası hukuk ve teamül Türkiye'nin yanındadır. Türkiye bu meşru sınırlar içinde gereken adımları atmakta tereddüt etmeyecektir" dedi.

 

Türkiye'nin 4. ve 5. maddeler kapsamında NATO'ya gerekli müracaatı yaptığını dile getiren Arınç, şunları kaydetti:

 

"Hukuki meşruiyet içerisinde uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanacağımızın elbette bilinmesi gerekir. Bunun içerisine meşru müdafaa da girer. Bunun içerisine mukabele-i bilmisil de girer. Bunun içerisine uluslararası hukukun mütecaviz devlete yöneltebileceği bütün müeyyideler de girer. Türkiye bu konuda hiç bir şeyi eksik bırakmayacaktır. Kamuoyu müsterih olsun." 

 

Gündemde tezkere yok 

 

Sınır ötesi operasyona imkan sağlayan bir tezkerenin Meclis'e sevk edilmesinin söz konusu olmadığını belirten Arınç, "Şu anda böyle bir kararımız yok, buna ihtiyacımız da yok. İhtiyacımız olduğu anda da Meclis'e herhangi bir yetki için müracaat edebiliriz" dedi. 

 

Pilotlardan haber yok

 

Bülent Arınç, Suriye'nin düşürdüğü askeri uçağın pilotlarına ilişkin, "Pilotlarımızın Suriye tarafının veya bir üçüncü ülkenin elinde bulunduğuna dair hiçbir bilgi doğru değildir. Keşke öyle olsaydı, hayatta olduklarını bilir ve bir şekilde kendilerine ulaşırdık" diye konuştu.

 

Savaş çığırtkanlığı doğru değil

 

Bülent Arınç, savaş çığırtkanlığı yapmanın doğru olmadığını belirterek, "Gereken her şey hukuk çerçevesinde mutlaka yapılacaktır. Kimseyle savaşmak niyetinde değiliz. Böyle bir iddiamız da yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler