Geniş çaplı terör operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde hava destekli operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerinde başlayan ve 26 ilçede terör örgütlerine yönelik devam eden eş zamanlı operasyona yaklaşık 5 bin polisin katıldığ

Geniş çaplı terör operasyonu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde hava destekli operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerinde başlayan ve 26 ilçede terör örgütlerine yönelik devam eden eş zamanlı operasyona yaklaşık 5 bin polisin katıldığı öğrenildi. Operasyonda gözaltıların olduğu belirtiliyor. Öte yandan İzmir'de PKK'ya yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı
 

Edirne ve Bursa gibi çevre illerden destek için gelen özel harekat ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde düzenlenen operasyonun IŞİD, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H, DHKP/C, PKK terör örgütlerine yönelik olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonda 2 bini Çevik Kuvvet polisi olmak üzere yaklaşık 5 bin personel görev aldı.

İstihbarat, Özel Harekat şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekiplerin yanı sıra Yunus timleriyle çok sayıda polis helikopterinin destek verdiği operasyonda 140 adrese baskın düzenlendi.

Kent genelinde sabah erken saatlerde başlayan operasyon polis helikopteri de havadan destek veriyor.

IŞİD, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda terör örgütüne mensup şüphelinin gözaltına alındığı ve adreslerde aramalar yapıldığı öğrenildi.

'ÇATIŞMA ÇIKTI, 1 ÖLÜ' İDDİASI!

Bağcılar'da bir adreste çıkan çatışmada bir kişinin öldürüldüğü iddia edildi. 

İddiaya göre Yenimahalle Bülbül Sokak'taki bir eve giren polise ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir kişinin öldüğü iddia edildi. Olay sonrasında Çevik Kuvvet ekipleri sokak girişlerini kapattı. Çatışmanın yaşandığı iddia edilen binanın önüne 2 ambulans çağrıldı. Söz konusu adrese gelen olay yeri inceleme ekipleri delil topladı. 

Emniyetten konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

 

 

 

GÖZALTINA ALINANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDE

İstanbul'da düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan zanlılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

 

 

 

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden biri araçtan inmemek için polis ekiplerine direndi. Polis ekipleri, slogan atan şüpheliyi güçlükçe içeri aldı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

İZMİR'DE 6 GÖZALTI

İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Menemen ilçesinde ihbar üzerine, yaşları 18'den küçük 2 kişiyi takibe aldı. Yapılan operasyonda, örgüt edına eylem hazırlığında olduğu belirtilen 2 şüpheli, molotofkokteyli ve benzin bidonlarıyla gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında terör örgütü adına yasa dışı gösterilere öncülük ettiği öne sürülen 4 kişi de İzmir kent merkezinde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 

BURSA'DA 10 GÖZALTI

 

Bursa'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H)'ne üye olduğu gerekçesiyle 10 kişi gözaltna alındı.

 

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde meydana gellen bombalı saldırının ardından Bursa'da düzenlenen protestolarda polise taş ve şişe atan ve Yıldırım İlçesi'nde yol kesip geçen araçlara taş attığı, çocuklara da para karşılığı taş attırdığı iddia edilen YDG-H'lilere operasyon yapıldı. Daha önceden adresleri belirlenen 10 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'nce sabah saatlerinde evlerine yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.Terörle Mücadele, Asayiş ve Çevik Kuvvet Ekiplerinin katıldığı operasyonda gözaltına alınanların sorgusu Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem