Genelkurmay'dan Van açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı Van'da meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı.Açıklama şu şekilde:1. Van ve civarında meydana gelen üzücü deprem haberinin alınması üzerine, deprem bölgesine yardım için TSK’nın doğal afet/kurtarma birliklerine intikal için ha

Genelkurmay'dan Van açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı Van'da meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde:

1. Van ve civarında meydana gelen üzücü deprem haberinin alınması üzerine, deprem bölgesine yardım için TSK’nın doğal afet/kurtarma birliklerine intikal için hazırlık emri verilmiştir.

2. İlk aşamada;

 a. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının talebi üzerine, Diyarbakır’dan bir Casa uçağı, Ankara’dan iki nakliye uçağı tahsis edilmiştir.

 b. Ayrıca, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından bir Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) Taburu ve Jandarma Genel Komutanlığından bir Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) Taburunun deprem bölgesine intikali için emir verilmiştir.

3. Alınan ilk bilgilerden; deprem sırasında TSK kışla ve tesislerinde herhangi bir can kaybı olmadığı, sadece bazı askeri binalarda hafif hasarlar meydana geldiği öğrenilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler