Genelkurmay'dan, Dağlıca'ya saldırısı açıklaması

Genelkurmay Başkanlığından teröristle mücadele olaylarına ilişkin yapılan açıklamada, Hakkari-Yüksekova'da bugün teröristlerce silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi."Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, bugün saat 19.02 ve 19.40 su

Genelkurmay'dan, Dağlıca'ya saldırısı açıklaması

Genelkurmay Başkanlığından teröristle mücadele olaylarına ilişkin yapılan açıklamada, Hakkari-Yüksekova'da bugün teröristlerce silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi.

"Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, bugün saat 19.02 ve 19.40 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7. Hudut Alay Komutanlığı (Yüksekova/Hakkari) Dağlıca Üs Bölgesine havan ile silahlı saldırıda bulunulduğu" belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Terörist ateşlerine üs bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir. Unsurlarımız tarafından açılan karşı ateş üzerine terörist ateşleri kesilmiştir.

Söz konusu silahlı saldırıda havan mermilerinden birisi Dağlıca köyü yakınına düşmüş ve anılan köyden 15 yaşındaki bir kız çocuğu kolundan, bacağından ve kulağından yaralanmıştır. Yaralı çocuğa ilk müdahale tabur revirinde yapılmış olup, hastaneye sevki için hazırlıklar devam etmektedir."

Açıklamada, bölgede emniyet tedbirlerinin artırıldığı vurgulanarak, gözetleme faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.


UZMAN ÇAVUŞUN ARACINA SALDIRI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Cehferi Sadık mevkiinde otomobile tabanca ile ateş edildi. Olayda, adı açıklamayan uzman çavuş ile yanındaki kadın arkadaşı yaralandı.

Olay, Cizre İlçesi'ne hakim tepe olan Cehferi Sadık Bölgesi'nde saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İlçedeki askeri birlikte görev yapan ve adı açıklanmayan uzman çavuş yanındaki bir kadın arkadaşı ile birlikte 73 DR 709 plakalı otomobille Cehferi Sadık bölgesine gitti. Park halindeki otomobilde kadın arkadaşı ile sohbet eden uzman çavuşun aracına henüz kimlikleri belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından tabanca ile ateş açıldı. Olayda uzman çavuş ile yanındaki kadın arkadaşı vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Uzman çavuş yaralı halde otomobili kullanarak bölgeden kaçarak hızla Cizre Devlet Hastanesi'ne gitti. İki yaralı hastanede tedavi edilirken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. 

Saldırının ardından uzman çavuşun Cizre Devlet Hastanesi önüne bıraktığı otomobilinde polis geniş çaplı inceleme yaptı. İncelemede otomobile yaklaşık 10 merminin isabet ettiği belirlendi. Otomobil emniyete çekilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler