Genelkurmay'dan bir ilk daha

 11 yıldır yoğun terör örgütü faaliyetleri nedeniyle girişi yasaklanan 15 bölge, vatandaşların kullanımına açıldı. Hükümetin yürüttüğü çözüm süreciyle birlikte PKK'lılar geri çekilme hazırlıkları yaparken, çatışmalı döneme ait bir uygulamanın daha kaldırı

Genelkurmay'dan bir ilk daha

 

11 yıldır yoğun terör örgütü faaliyetleri nedeniyle girişi yasaklanan 15 bölge, vatandaşların kullanımına açıldı.
 
Hükümetin yürüttüğü çözüm süreciyle birlikte PKK'lılar geri çekilme hazırlıkları yaparken, çatışmalı döneme ait bir uygulamanın daha kaldırıldığı ortaya çıktı. Genelkurmay, olağanüstü hal uygulamasının sona erdiği 2002 yılından bu yana terör faaliyetlerinin yoğun olduğu 15 bölgede, 'geçici yüksek güvenlikli bölge' ilan ediyor ve buralara her türlü sivil girişi yasaklıyordu. Devam eden operasyonları sekteye uğratmamak ve örgüte giden lojistiği kesmek amacıyla belirlenen yasak bölgeler, Genelkurmay'ın bilgi verdiği valilik ve kaymakamlık kanallarıyla halka ilan ediliyordu. 3 aylık sürelerle periyodik olarak ilan edilen 'güvenlikli bölge' uygulamasının, son olarak 7 Ocak'ta sona erdiği ancak yeniden uzatılmadığı belirlendi.
 
İŞTE O BÖLGELER
 
Söz konusu bölgelerden bazıları şunlar: Şırnak'taki Küpeli(Gabar) Dağı, Mehmet Yusuf ve Meydan Dağları, Altın Dağlar(Kato), İncebel Dağları, Cudi Dağı. Siirt'teki Yazlıca Dağı(Herekol) Güney ve Kuzeyi, Yassıdağ(Çırav). Hakkâri'deki Çağlayan-Pirinçeken, Buzul Dağları, Rejgar- Alandüz Dağı, İkiyaka Dağları, Hakkâri'deki Türkiye Irak sınır hattında yer alan Balkaya Dağları, Karadağ, Gedik Tepe, Çimendağı, Diyarbakır Dicle İlçesindeki Kurşunlu ve Görese Dağları.
 
'KONTROL NOKTALARI KALKSIN'
 
Hakkâri'de bir grup demokratik kitle örgütü geçici kontrol noktalarının kaldırılmasını istedi. Grup adına açıklama yapan İHD İl başkanı İsmail Akbulut, "Hakkari'de halen askeri operasyonların yapılması ve yol kontrollerinin OHAL'i aratmayacak bir şekilde olması, diyalog ve barış sürecine fayda sağlamamaktadır" dedi. Akbulut "Özellikle Yeni Köprü, Depin, ve Merzan'da sorun yaşandığını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler