Genelkurmay saldırı yerinde!

Genelkurmay heyetinin incelemesinden sonra çatışma bölgesinde şehit askerlere ait yanan malzeme ve mühimmatın temizlenerek çuvallarla taşındığı belirtildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise bölgede operasyonların sürdüğünü, Asker Hastanesi'nde tedavile

Genelkurmay saldırı yerinde!

Genelkurmay heyetinin incelemesinden sonra çatışma bölgesinde şehit askerlere ait yanan malzeme ve mühimmatın temizlenerek çuvallarla taşındığı belirtildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise bölgede operasyonların sürdüğünü, Asker Hastanesi'nde tedavileri süren 5 askerin genel durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı, Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi Dolapdere Köyü yakınlarında 14 Temmuz'da 13 askerin şehit edilmesi, 7'sinin yaralanması ile sonuçlanan çatışmadan sonra ortaya atılan iddialar üzerine idari soruşturma başlatırken çatışma bölgesine askeri heyet gönderdi. Bir general başkanlığındaki Genelkurmay heyetinin soruşturma kapsamında çatışma bölgesinde incelemelerde bulunduğu ve çatışmaya giren askerler ile çatışmada yaralanan askerlerin ifadelerini aldığı belirtildi. Çatışmanın çıktığı perşembe günü bölgede bulunan komutanların da ifadelerini alan askeri heyetin, incelemelerinden sonra bölgeden ayrılacağı belirtildi.

HEYETTİN İNCELEMESİNDEN SONRA BÖLGE TEMİZLENDİ

Çatışma bölgesinde 1 general nezaretinde incelemelerde bulunan Genelkurmay heyetinin çalışmasından sonra çatışma bölgesi temizlendi. Çatışma bölgesinde kalan ve dün o bölgeye giden basın mensupları tarafından görüntülenen askerlere ait yanmış malzemeler, boş kovan ve mühimmatlar heyetin incelemesinden sonra askerler tarafından toplanarak çuvallara konuldu. Çuvallar daha sonra katırlarla taşınarak askeri birliğe götürüldü.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, çatışma sırasında yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavileri süren 5 askerin genel durumlarının iyi olduğunu ve tedavilerinin sürdüğünü söyledi. Vali Toprak, 13 askerin şehit olması ve 7 askerin yaralanmasına neden olan çatışmadan sonra bölgede askeri operasyonların ve takibin de devam ettiğini bildirdi. 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem