Genelkurmay Başkanı dinlensin

Balyoz davasında 11 kişinin avukatı olan Mahir Işıkay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel’ın tanık olarak dinlenmesini istedi.Balyoz davasının sanıklarından Albay Ali Rıza Sözen, Ali Demir, Erdinç Atik, Yarbay Yusuf Kelleli, Albay Hakan Sargın, Alb

Genelkurmay Başkanı dinlensin

Balyoz davasında 11 kişinin avukatı olan Mahir Işıkay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel’ın tanık olarak dinlenmesini istedi.

Balyoz davasının sanıklarından Albay Ali Rıza Sözen, Ali Demir, Erdinç Atik, Yarbay Yusuf Kelleli, Albay Hakan Sargın, Albay Hüseyin Özçoban, Yüzbaşı Hüseyin Topuz, Kahraman Dikmen, Murat Özçelik, Gökhan Murat Üstündağ ve Aziz Yılmaz’ın avukatı Mahir Işıkay, davanın görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe sundu.

"ORGENERAL ÖZEL TANIK OLARAK DİNLENSİN"
Avukat Işıkay, dilekçesinde dönemin Kara Harp Akademi Komutanı olan şuan ki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel’in tanık olarak dinlenilmesini istedi.

"MADDİ GERÇEĞİN ORTAYA ÇIKARTILMASI İÇİN"
Dilekçede, seminer dönemin de akademide öğrenci olan müvekkilleri Hüseyin Özçoban, Hüseyin Topuz, Ali Demir, Kahraman Dikmen, Murat Özçelik, Hakan Sargın, Aziz Yılmaz, Nail İlbey ve Yusuf Kelleli’nin akademideki faaliyetlerinin tespiti ile savunmalarını desteklemek ve maddi gerçeğin ortaya çıkartılması için anılan dönemde Kara Harp Akademi Komutanı olan Orgeneral Nejdet Özel’in tanık olarak dinlenmesini de talep etti.

Müvekkillerinden Ali Rıza Sözen’in savunmalarını desteklemek ve maddi gerçeğin ortaya çıkartılması için iddiaya konu eylem zamanlarında Tug. Hrk. Eğt. Şb. Md. olan Kenan Kalay’ın, 1 nci Mknz. Tb. K. olan Tahsin Tunalı’nın, Tnk.Tb.K.Bülent Yuraçu, Kur.Bşk. olan Sait Karaduman’ın ve Kur. Alb. Yunus Aktan’ın tanık olarak dinlenmesini de istedi.

"AYRINTILI RAPOR İSTENSİN"
Tüm müvekkillerinin tutuklu olduğunu belirten Avukat Işıkay, dosyadaki dijital verilen üzerindeki bütün çelişkilerin giderilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı' ndan, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığından, TÜBİTAK UEKAE Enstitüsünden, Adli Tıp Kurumu Başkanlığından, İstanbul Teknik Üniversitesi ya da Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörlüklerinden, Özel Sektörden, Genel Kurmay Başkanlığından, gerekirse uluslararası yetkin kuruluşlardan ve uygun göreceği başka kurumlardan, konusunda uzman kişilerden oluşacak bir bilirkişi heyeti oluşturularak tarafların hazırlayacakları ve mahkemenizin resen soracağı sorular çerçevesinde çok ayrıntılı bir raporun hazırlanmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem