Genelkurmay: "Ateşe ateşle karşılık verildi"

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı Şanlıurfa Gültepe Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye’den Türkiye’ye doğru kaçakçılık amacıyla 20 şahıs, 10 motosiklet ve bir kamyon

Genelkurmay: "Ateşe ateşle karşılık verildi"
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı Şanlıurfa Gültepe Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye’den Türkiye’ye doğru kaçakçılık amacıyla 20 şahıs, 10 motosiklet ve bir kamyonetin mayınlı sahaya girme teşebbüsünde bulunduklarının tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Tespit edilen bu durum üzerine, bölgeye bir Ani Müdahale Mangası ve bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç sevk edilmiş ve kaçakçılara hududa yaklaşmamaları konusunda ’Dur’ ikazında bulunulmuştur. Kaçakçıların ’Dur’ ikazına uymamaları üzerine, Hudut Unsurları tarafından, söz konusu şahısları bölgeden uzaklaştırmak amacıyla havaya uyarı ateşi açılmıştır. Bu esnada kaçakçı grup tarafından hudut personeline uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi üzerine, angajman kuralları çerçevesinde, Hudut Unsurları tarafından ateşe karşılık vermesi sonucunda kaçakçılar geldikleri istikamete doğru kaçmışlar ve yasa dışı hudut geçişi engellenmiştir. Olay hakkında Şanlıurfa Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığına bilgi verilmiştir."
 
Öte yandan, Türkiye-Suriye hududunda, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Şehit Çavuş M.Özeker Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, iki mevkide, akaryakıt kaçakçılığı yapmak maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen 30 m ve 80 m olmak üzere iki ayrı boru hattının tespit edildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler