Genelkurmay açıkladı: 228 terörist öldürüldü!

Genelkurmay Başkanlığı; Cizre, Silopi ve Sur'da devam eden operasyonlarda toplam 228 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubunun

Genelkurmay açıkladı: 228 terörist öldürüldü!

Genelkurmay Başkanlığı; Cizre, Silopi ve Sur'da devam eden operasyonlarda toplam 228 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubunun terörist etkisiz hale getirildiği belirtilerek, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 161 olduğu kaydedildi. Operasyonda, 1 adet piyade tüfeği ve 24 adet fişeği ele geçirildiği ve 3 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi. Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda ise bir bölücü terör örgütü mensubunun terörist etkisiz hale getirildiği, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 22 olduğu kaydedildi.

1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 3 adet av tüfeği, 8 adet av tüfeği namlusu, 3 adet havalı tabanca, 12 adet piknik tüpü ve havai fişek ele geçirilen operasyonda, 18 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği ve 4 adet barikatın kaldırıldığı bildirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, 2 bölücü terör örgütü mensubunun terörist etkisiz hale getirildiği vurgulanarak, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 45 olduğu bildirildi. Bir adet el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi.

Bingöl merkez kırsalında icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınakta muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedilerek Şanlıurfa'da icra edilen arama faaliyetinde ise bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin yakalandığı bildirildi.

10 DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU YAKALANDI

Gaziantep Oğuzeli'nde, Türkiye'den Suriye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, yabancı uyruklu DEAŞ terör örgütü mensubu 4 terörist yakalanarak göz altına alındığı vurgulanarak Kilis Elbeyli'de ise Türkiye'den Suriye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, yabancı uyruklu, DEAŞ Terör Örgütü mensubu altı teröristin yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Mardin Kızıltepe'de tarlaya gizlenmiş vaziyette bir adet el yapımı patlayıcı düzeneğinin (2 adet Rus savunma tipi el bombası ve piknik tüpüyle hazırlanmış) bulunarak imha edildiği bildirildi.

Hakkari merkezde araziye gizlenmiş vaziyette bir adet el yapımı patlayıcı düzeneğinin (çivi ve metal parçaları ile kuvvetlendirilmiş küçük tüp olduğu değerlendirilen patlayıcı madde) bulunarak imha edildiği kaydedildi.

Şırnak Silopi'de yapılan aramada bir çuval içerisinde, 3 adet roketatar mühimmatı ve 4 adet sevk fişeği ele geçirildiği belirtilerek Mardin Dargeçit'te icra edilen arama faaliyetinde 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, şarjörü, 30 adet fişeği, 18 adet giyim eşyası, muhtelif gıda malzemesi ve 230 paket kaçak sigaranın ele geçirildiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler