Genelkurmay 74 pilotun istifasını kabul etti

Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, pilotların mecburi görev süresini uzatan yasa kabul edilse dahi, istifa dilekçesi veren 74 subay pilotun istifalarının kabul edileceğini söyledi.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın pilot istifalarıyla ilgili, “İstifa di

Genelkurmay 74 pilotun istifasını kabul etti

Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, pilotların mecburi görev süresini uzatan yasa kabul edilse dahi, istifa dilekçesi veren 74 subay pilotun istifalarının kabul edileceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın pilot istifalarıyla ilgili, “İstifa dilekçeleri Şubat sonuna kadar bekletilecek. Mecburi hizmetle ilgili yasa da o tarihe kadar onaylanırsa, istifaları hemen yürürlüğe girmez” açıklamasına karşılık Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri, istifada dilekçenin veriliş tarihinin göz önünde bulundurulacağını söyledi.

'TSK'DAN İSTİFADA DİLEKÇENİN VERİLDİĞİ TARİH DİKKATE ALINIR'

Önceki yıllarda da dilekçelerin onayı ve istifanın kabul edilmesi için şubat ayı sonunun beklendiğini anımsatan yetkililer, “Dilekçeler bekletilse bile TSK’dan istifada dilekçenin verildiği tarih dikkate alınır. Genelkurmay hukukçuları da bununla ilgili görüşmeler yaptılar. Yeni yasa ne zaman onaylanırsa onaylasın istifalar kabul edilecek, yasa onaylanmadan önce dilekçe veren bu subaylar yeni düzenlemeden muaf tutulacaktır” açıklamasında bulundular.

YENİ YASA PİLOTLARIN HİZMET SÜRESİNİ 1,5 YIL UZATACAK

Askerlik kanununda değişiklik öngören düzenleme henüz Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmadı. Yeni yasa pilotların zorunlu hizmet süresini 1.5 yıl daha arttırıyor. Bu nedenle yasa yürürlüğe girmeden 74 pilot TSK’dan istifa etti. İstifalar için son tarih Şubat sonuydu. Pilotlar, 1.5 yıl daha beklemek zorunda kalmamak için yasanın onaylanmasını beklemeden görevlerinden ayrılmayı seçtiler.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI DA 110 SAVAŞ PİLOTUNUN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Genelkurmay kaynaklarına göre de pilot subay istifalarının en büyük nedenini sivil havacılıkta artan pilot ihtiyacı oluşturuyor. 10 yıllık mecburi hizmet sürelerinin sonunda kurulu bir düzene geçmek isteyen subaylar 2-3 kat daha fazla maddi gelir elde etmek ve tayinsiz düzenli yaşam için istifa yoluna gidiyorlar. Sadece 2013 yılı başında 110 savaş pilotunun istifa ettiğini Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da doğrulamıştı. Yılmaz, bir soru önergesine verdiği yanıtta 2002 ve 2013 yılları arasında 291 F-4 ve F-16 savaş pilotunun istifa ettiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem