Genelkurmay: 3 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu 8 teröristin teslim olduğunu, 3 teröristin ise ölü ele geçirildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu 8 teröristin Habur Sınır Kapısı Emniyet Amirliği

Genelkurmay: 3 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu 8 teröristin teslim olduğunu, 3 teröristin ise ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu 8 teröristin Habur Sınır Kapısı Emniyet Amirliği'ne silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtilerek, teslim olan teröristlerle ilgili adli tahkikatın başlatıldığı ifade edildi.

2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak'ın Uludere ilçesi 48. Hudut Tugay Komutanlığı'nca Karaçalı Tepe Üs Bölgesi'nden yapılan gözetlemede 2 kişilik bölücü terör örgütü mensubu terörist tespit edildiği kaydedilerek, açılan ateşle teröristlerin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

1 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak merkez ilçesi Tahtakaya Tepe bölgesinde 1 Eylül 2015'te yapılan operasyonda etkisiz hale getirilen bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin yapılan arazi aramasında silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Karakol Tepe bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyeti kapsamında beş adet şemsiye, 100 adet Doçka fişeği, muhtelif yaşam malzemesi, dört adet uyku tulumu, kıyafet ve bir adet el yapımı patlayıcıya tuzaklanmış telsiz bulunduğu kaydedilen açıklamada, bulunan patlayıcının imha edildiği ifade edildi.

PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyü Ceviz Deresi mevkiinde bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı ile tuzaklanmış altı kilogramlık yangın söndürme cihazı bulunduğu ifade edilen açıklamada, savcılık talimatıyla düzenek kontrollü olarak patlatıldığı bildirildi.

TERÖRİSTLER KÖPRÜYÜ TAHRİP ETTİLER

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesi Konur köyü mülki sınırlarında bir inşaat firmasına ait yol yapım şantiyesine gelen 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist bölücü terör örgütü propagandası yaptığı ifade edilen açıklamada, gruptan ayrılan 2 teröristin Yaylapınar köyünde bulunan köprüyü el yapımı patlayıcı ile tahrip ettiği ve müteakiben şantiyede bulunan üç adet iş makinasını yaktığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler