Genel merkez Trabzon'dan hesap soruyor

 Trabzon AK Parti teşkilatı son dönemlerin en sıkıntılı günlerini yaşıyor.  CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti’ye yönelik ‘Trabzon’da aralarında il yönetim kurulu, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın da bul

Genel merkez Trabzon'dan hesap soruyor

 Trabzon AK Parti teşkilatı son dönemlerin en sıkıntılı günlerini yaşıyor.  CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti’ye yönelik ‘Trabzon’da aralarında il yönetim kurulu, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın da bulunduğu 375 üyemizi bilgileri dışında AK Parti’ye üye yaptılar. Biz de Yargıtay’dan öğrendik’ suçlamasının ardından üç gün geçmesine rağmen AK Parti’de derin bir sessizlik yaşanıyor. Bu şok iddiaya henüz cevap gelmedi!

 
AK Parti Genel Merkez’inin ise Başbakan Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda CHP’nin suçlaması ile ilgili yaşanan olaya el koyduğu Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı’ndan bir rapor istediği öğrenildi. Sessiz kalmayı tercih eden Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın ise bütün üyeleri tek tek incelemeye alıp Genel Merkez teşkilat başkanlığına bir rapor hazırlamaya çalıştığı öğrenildi. Öte yandan AK Parti Rize Merkez ilçe teşkilatında da asılsız üyelerle ilgili Genel Merkez soruşturma başlatmıştı. 
 
GÜNNAR TOPU ALTUNBAŞ’A ATTI KAVANOZ SUÇLADI!
 
Parti içinde de kriz yaratan olayda hedef adam Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş oldu.  Merkez İlçe eski Başkanı Zeki Kavanoz, aralarında CHP il yöneticisi, partinin önde gelen isimleri ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu kişilerin üye yapılmasının dikkatsizlik olarak nitelendirilemeyeceğini belirtti. 
 
BEN BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM
 
AKParti'nin Trabzon'da üye sayısı 80 binlere ulaştı diye tüm medya kuruluşlarına açıklama yapan AK PARTİ İl Başkanı Adnan Günnar şimdi sustu. Akparti'nun Trabzon'da üyes sayısını açıklamayı Merkez ilçe başkanı yerine kendi üstlenen Günnar sahte üyeler konsunda ise topu merkez ilçeye attı. Günnar   Altunbaş’ın konuya ilişkin araştırmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Kendisi önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklama yapacak. Ben bir şey söylemek istemiyorum” dedi.
 
KABULEDİLEBİLİR BİR HATA DEĞİL 
 
AK PARTİ Trabzon eski merkez ilçe Başkanı Zeki Kavanoz ise, “Bu durum kabul edilemezdir. Böyle bir şey olabilir mi? Yüzde 60 gibi bir oy oranı alarak önemli başarı sağlamış partimiz bu hale düşürülür mü? Eğer bu hataysa bu kabul edilebilir bir hata değildir. Böyle hata olmaz” dedi. 
 
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın yapacağı açıklamayı herkes kadar kendisinin de merak ettiğini ifade eden Kavanoz, “Bu dikkatsizlik falan değil. Bu isimleri kim üye yaptı da tanımıyorlar. AK Parti tarafından üye yapılan CHP’li isimler tüm kamuoyu tarafından tanınan bilinen isimlerdir. Belediye meclis üyeleri bile kayıt yapılmış. Bu üyelikler partinin yönetim kurulunda imzalanıyor. Yönetim kurulu kararı alınıyor. Bu imzaları atıp kararları alırken bu isimleri görmediler mi? Hayret edilecek bir durum gerçekten. Bir türlü anlam veremiyorum” ifadelerine yer verdi. 
 
ISLAK İMZALAR NEREDE? 
 
Kendi dönemlerinde üye kaydının çok titiz bir şekilde yapıldığını ifade eden Kavanoz, “Üç nüsha hazırlanır bu nüshalar da gerekli yerlere gönderilirdi. Ayrıca ıslak orijinal imzası olmadan kimse partiye üye olarak kaydedilmezdi. Üye yapılan kişinin TC kimliğini ve telefon numarasını alıyorduk. Biz üye yapılan bütün arkadaşların durumuna titizlikle eğiliyorduk. En önemli nokta olan ıslak imzalar mutlaka alınıyordu.
 
Zira bu mesele çok ciddi sorumluluk isteyen bir meseledir. Neticede bir siyasi partiye üye oluyorsunuz. Yani Yargıtay’ın gönderdiği yazı da ortadayken, AK Parti merkez ilçe başkanlığı ne açıklayacak ben de çok merak ediyorum. Bu durumun açıklanacak bir yanı gözükmüyor gibi. Dikkatsizlik desen dikkatsizlik değil, ama nasıl yapılmış bilmiyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem