Genel başkandan Trabzon valisine ziyaret

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bayındır, İnşaat, Yol, Yapı, Tapu ve Kadastro Çalışanları Birliği Sendikası (Bayındır Memur-Sen) Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti.Karasapan ve beraberindekileri makamında kabu

Genel başkandan Trabzon valisine ziyaret

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bayındır, İnşaat, Yol, Yapı, Tapu ve Kadastro Çalışanları Birliği Sendikası (Bayındır Memur-Sen) Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti.

Karasapan ve beraberindekileri makamında kabul eden Vali Öz, kamuda memur sendikacılığının Türkiye'de yeni gelişen bir sistem olduğunu söyledi.

Sendikacılığa tek yönlü bakılmaması gerektiğini belirten Öz, "Bugüne kadar hem işçi hem de memur sendikacılığında böyle bir anlayış gördük ancak buna iki yönüyle bakmak lazım. Üyelerimizin mali ve sosyal haklarını, hukuki imkanlarını takip edip savunacağız. Bunu yaparken de aynı zamanda üyelerimizin görev ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi konusunda da ortak hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

 

Öz, kamu görevlerini yerine getirirken amaçlarının vatandaşa hizmet olduğunu ifade ederek, "Koltuklarda oturalım, insanlara hükmedelim diye buralarda değiliz. Amacımız bize verilen maaş karşılığında toplumun bütün kesimlerine görev alanımızla ilgili hizmet etmek. Hizmetin kalitesini yükseltmek, geliştirmek, kolaylaştırmak ve insanların ihtiyacını bu anlamda karşılamak için mekanizmaları ortak üretmemiz gerekiyor" diye konuştu.

 

Memur sendikacılığının birkaç boyutuyla beraber gelişmesi gereken bir birim olduğunu kaydeden Öz, şunları söyledi:

 

"Bayındır Memur Sen'e baktığımızda aslında hizmetin çoğu zaman görünmeyen kısmında kalıyoruz. Bugüne kadar özellikle Karayolları gibi yatırımcı kuruluşlarda işçiler ve çalışanlar zaman zaman ön plana çıktı. Memuru, mühendisi ve kadrosu biraz daha arka planda kaldı. Diğer tapu ve benzeri hizmet alanlarımız da son dönemde büyük ilerlemeler kaydettiğimiz alanlar arasında. Kamu hizmeti açısından bunun daha da ileri götürülmesi için ortak hareket edersek hizmet kalitesini de iyileştirir, memleketin kalkınıp gelişmesine de katkı sağlamış oluruz. İnşallah bu amaçla çalışırız."

 Karasapan ise Bayındır Memur-Sen olarak Karayolları, Çevre ve Şehircilik, Tapu Kadastro çalışanları ve TOKİ gibi kurumlarla çalışma yaptıklarını anlatarak, "35 bin çalışanımız, 12 bin üyemiz var. Türkiye genelinde yetkili sendikayız" dedi.

 Trabzon'da üye anlamında istedikleri rakama ulaşamadıklarını dile getiren Karasapan, "İnşallah 200'ün üzerinde olan üyemizi, hedef olarak 400'e çıkartmak istiyoruz. Kısmet olursa arkadaşlarımızla o rakamları mayıs tutanaklarına yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sebeple üyelerimizle bürokrasimize, kendimizi ve yaptıklarımızı anlatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem