Genç'ten Merkez Park projesi

 Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehrin en sıkışık yerlerinden olan okullar bölgesinde uygulanacak 'Merkez Park Projesi'yle Samsun'un nefes alacağını söyledi.Şehre nefes aldırma noktasında parkların önemli bir yer tuttuğunu belirten Canik Belediye Başk

Genç'ten Merkez Park projesi

 Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehrin en sıkışık yerlerinden olan okullar bölgesinde uygulanacak 'Merkez Park Projesi'yle Samsun'un nefes alacağını söyledi.
Şehre nefes aldırma noktasında parkların önemli bir yer tuttuğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehir halkının doğrudan yararlanabileceği, yeşille iç içe bir yaşam alanı oluşturacak projelerinin hazır olduğunu söyledi.
Samsun'un sıkışık yapısına çözüm bulmak amacıyla insan odaklı çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Lise Caddesi boyunca yer alan okullar bölgesinde şehre nefes aldıracak 'Merkez Park Projesi' hazırladık. Bu proje kapsamında bölgede bulunan okullar öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitim alacağı şekilde yeni bir alana taşınırken, büyük bir yükten kurtulacak bölge, halkımızın kullanımına açılacaktır" dedi.

YEŞİLLE YAŞAMIN BULUŞTUĞU PARKLAR
21. yüzyıl da insan odaklı şehirler oluşturmaları gerektiğine inandıklarını belirten Başkan Genç, "Büyük metropol şehirlerde parklar şehir içerisinde trafikten, şehir karmaşasından uzak dinlenme mekanları olarak kullanılıyor. Biz de şehrimizde böyle alanlar planlamalıyız. Bunun için de en uygun alan okullar bölgesi. Bu bölgede uygulanacak Merkez Park Projesi içerisinde amfi tiyatro, gezi alanları, spor alanları, oturma yerleri gibi insanların aktif olarak kullanabileceği alanlar olacaktır" diye konuştu.
Yaptıkları her projede trafik sorununu çözmeye yönelik adımların olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Samsun'da trafik ve otopark sorunu olduğu bir gerçek. Şehrimiz maalesef bu bölgede içinden çıkılmayacak derede yoğunlaşmıştır. Samsun'da, şehir halkının nefes alacağı bir kent parkımız yok. Bu projeyle okullar bölgesini başka bir alana taşırken, hem yeşili bol, araçsız bir alan oluşturulacak hem de Merkez Park altına kapalı otopark yaparak bölgedeki trafik sorununu çözülecektir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler