Genç eğitimciler bir araya geldi

Canik İlçe Milli Eğitim Haluk Melekoğlu, Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, İlçe Müftüsü Şakir Pinal ve okul müdürleri ile idarecilerinin katıldığı kahvaltıda eğitimcilerle sohbet eden Başkan Genç, eğitim en önemli önce

Genç eğitimciler bir araya geldi

Canik İlçe Milli Eğitim Haluk Melekoğlu, Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, İlçe Müftüsü Şakir Pinal ve okul müdürleri ile idarecilerinin katıldığı kahvaltıda eğitimcilerle sohbet eden Başkan Genç, eğitim en önemli öncelikleri olduğunu söyledi.

Kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada eğitimin öneminden bahseden Başkan Genç, "Belediye başkanlarının başarı kriterleri değişti. Artık artırdığınız okul sayısı, derslik sayısı, tiyatro, sinema koltuk sayısı kadar başarılısınız. Biz 7 olan okul sayısını 21'e yükselttik. Okullarımıza 5 milyon liralık fiziki ve teknolojik yatırım yaptık. Şimdi Samsun'un değişik noktalarındaki okullarımıza kazandırdığımız konferans salonlarını açıyoruz. Şehrimizi çift üniversiteli şehirler kategorisine yükselttik. Eğitim, kültür ve spor merkezleri yaptık. Biz Canik Belediyesi olarak kendimizi bu konuda başarılı görüyoruz. Samsun, eğitim başarı sıralamasında maalesef istenilen seviyede değil. Hedefimiz, Samsun'u eğitimde başarılı iller sıralamasında yukarılara taşımak" dedi.
AK Parti hükümetinin de eğitime çok önem verdiğini ve ilk defa Milli Savunma Bakanlığı'ndan daha çok bütçeyi eğitime ayırdığını vurgulayan Başkan Genç, "Eğitim bir ülkenin geleceği için olmazsa olmaz. Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur. Bizim tek gayemiz mutlu, yaşanabilir bir şehir oluşturmak. Bu noktada en önemli konu hiç şüphesiz eğitimdir. Eğitimcilerimizle birlikte daha mutlu, manevi değerleri önemseyen, bilgili, hayalleri geniş nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Amacımız Samsunumuzu eğitimde üst seviyede olan bir şehir yapmaktır" diye konuştu.

İLÇE HALK EĞİTİM MERKEZİ’NE YER TAHSİS EDİLDİ
Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Canik Belediyesi tarafından Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne tahsis edilen binanın da protokolünü imzaladı. Başkan Genç, "İç içe olduğumuz, sıkı bağlarımız olan, birlikte çalıştığımız İlçe Halk Eğitim Merkezimizin yeri yoktu. Bundan hareketle İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze belediye olarak tam donanımlı yer tahsis ettik. Halk Eğitim Merkezimiz artık çalışmalarını yeni yerinde daha sağlıklı yapacaktır. Yeni yer Halk Eğitim Merkezi'ne ve ilçemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu da, eğitime yaptığı yatırımlardan dolayı Başkan Genç'e teşekkür ederek, şunları söyledi: "Başkanımızın İlçe Halk Eğitim Merkezi'ne yer tahsis etmesi de göstermiştir ki, Canik ilçesi çok şanslıdır. Başkanımızın yaptığı yatırımlar sonucunda artık okullarımızda hemen hemen fiziki eksiklik kalmamıştır. Canik Belediyemizin yaptığı yatırımlarla ilçemiz eğitimde çıtasını yükseltmiştir. Bu nedenle eğitimciler olarak başkanımıza çok teşekkür ediyoruz."

Başkan Genç, eğitimcileri 4 Ekim 2013'te Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek olan Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları Galası'na davet etti. Misafirlerine yeni hizmet binasını da gezdiren Başkan Genç, Canik'te bilgiyi ve bilişimi yönettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem