Gelini ’çocuk’ olan düğüne jandarma baskını

Afyonkarahisar'da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun gelin edildiği düğüne jandarma tarafından baskın yapıldı. Baskın sonrası düğün sahipleri gözaltına, küçük kız ise devlet korumasına alındı.Edinilen bilgilere göre olay, Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar

Gelini ’çocuk’ olan düğüne jandarma baskını

Afyonkarahisar'da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun gelin edildiği düğüne jandarma tarafından baskın yapıldı. Baskın sonrası düğün sahipleri gözaltına, küçük kız ise devlet korumasına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar Beldesinde meydana geldi. İddialara göre, beldede yaşayan ve bu yıl ortaokul 8. sınıfa geçen G.Ö. isimli 13 yaşındaki çocuğun, M.Ö. isimli 18 yaşındaki gençle evlendirileceği ihbarını alan jandarma ekipleri, beldede düğünün yapılacağı eve baskın yaptı. Mevlid-i Şerif okutularak yapılan düğün töreninin gerçekleştiği eve baskını sırasında G.Ö. isimli çocuğu üzerinde gelinlikle bulduğu öne sürüldü. Çocuğun üzerindeki gelinliği çıkartan jandarma ekipleri, küçük gelinin anne, babasını, damat M.Ö.'yü ve aile üyelerini gözaltına aldı. G.Ö.'nün devlet korumasına alındığı aktarılırken, gözaltına alınan şahıslar hakkında ise başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, damat M.Ö.'nün Işıklar'ın Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Erol Özağıl'ında akrabası olduğu ve başkanın da düğün törenine katıldığı öğrenildi. Damat M.Ö.'nün beldeye bağlı Değirmendere köyünde yaşadığı, bir tuğla fabrikasında çalıştığı ve evleneceği çocuk gelin G.Ö. ile yaklaşık 3 aydır nişanlı olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem