Gece Gezi Parkı'nda neler yaşandı?

 Müdahale sonrası eylemciler parkı terk ederken ekipler park içindeki barikat ve çadırları kaldırdı.Taksim Gezi Parkı'na polis ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.Polis yetkilileri, Gezi Parkı'ndaki eylemcileri, burayı boşaltmaları konusunda uyardı.

Gece Gezi Parkı'nda neler yaşandı?

 Müdahale sonrası eylemciler parkı terk ederken ekipler park içindeki barikat ve çadırları kaldırdı.

Taksim Gezi Parkı'na polis ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.

Polis yetkilileri, Gezi Parkı'ndaki eylemcileri, burayı boşaltmaları konusunda uyardı. Belirli aralıklarla yapılan uyarılara sloganlarla karşılık verilmesinin ardından polis ekipleri, önce Taksim Meydanı'ndaki kalabalığı dağıttı. Ardından toplumsal müdahale araçlarıyla Gezi Parkı'na müdahalede bulundu.

Taksim Gezi Parkı'na polisin biber gazlı ve tazyikli suyla müdahalesi sırasında eylemcilerden bazıları Tarlabaşı ve İstiklal Caddesi yönüne kaçtı. Gezi Parkı'na çıkan merdivenlerin arka tarafından TOMA'larla parka giren polis ekipleri, eylemcilere müdahalede bulundu. Çevik kuvvet ekipleri merdivenlerin önünde set oluşturdu.

Parktaki yasa dışı flamaları söken polis ekiplerine eylemciler tarafından taş ve şişe atıldı.

Polisin biber gazlı ve tazyikli suyla müdahalesi sırasında bazı eylemciler Tarlabaşı ve İstiklal Caddesi yönüne kaçtı. Buralarda toplanarak slogan atan gruplar da tazyikli suyla müdahale edildi.

Bu arada, Taksim Meydanı'nda, aralarında annelerin de olduğu bir grup kadın, müdahale sırasında Gezi Parkı'na girmek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

Polis, müdahale boyunca "Lüftfen Gezi Parkı'nı boşaltın. Kimsenin zarar görmesini ve canının yanmasını istemiyoruz" ve "Yaptığınız kanunsuz bir eylemdir, lütfen parkı boşaltın" şeklinde uyarı yaptı.

Müdahale sırasında yaralanan bazı eylemcilere Taksim Meydanı çevresindeki ambulanslarda müdahale edilirken, bazıları da hastaneye götürüldü.

Parkta temizlik çalışmaları

Taksim Gezi Parkı'na biber gazlı ve tazyikli suyla müdahale sırasında Harbiye yönüne kaçan bazı eylemcilerle polis arasında kovalamaca yaşandı.

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesi üzerine eylemcilerden bazıları Harbiye yönüne kaçmaya başladı. Polis ekipleri, kovaladıkları eylemcilere biber gazıyla müdahale ederek cadde üzerinde barikat kurmalarına fırsat vermedi.

Bu arada müdahalenin ardından boşalan Gezi Parkı'nda belediye ekiplerince iş makinaları ve kamyonlar yardımıyla temizlik çalışması başlatıldı.

Belediye ekipleri, parktaki çadırları ve barikatları toplayarak, kamyonlara yüklüyor.

Parkta, temizlik çalışması sürüyor.

İstiklal ve Sıraselviler caddalerinde müdahale

Polis ekipleri, Taksim Gezi Parkı'na müdahalenin ardından İstiklal ve Sıraselviler caddelerinde toplanan grupları, biber gazı ve tazyikli su sıkarak dağıttı.

Gezi Parkı'ndaki müdahalenin ardından bazı gruplar, Sıraselviler ve İstiklal caddelerinde bir araya gelerek slogan attı.

Polisin dağılmaları yönündeki uyarısına rağmen slogan atmaya devam eden gruplara, toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla tazyikli su ve biber gazıyla müdale edildi. Gruptakiler, ara sokaklara dağıldı.

Divan oteli önünde toplanan gruba müdahale

Öte yandan, Divan Oteli'nin içinde ve önünde bekleyen kalabalık bir grup, çeşitli sloganlar attı.

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan dışarıdaki gruba biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Müdahale sırasında Divan kavşağında bulunan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da gazdan etkilendi.

Otelin alt katında oluşturulan revirde gönüllü doktorlar tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor.

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da gazın otelin içerisine de yayılması nedeniyle gaz maskesi taktı. Lobide gruptakilerden bazılarıyla görüşen Tanrıkulu, polislerden de gruptakilere müdahalede bulunmamalarını istedi.

Mecidiyeköy Meydanı'nda toplanarak Taksim'e yürümek isteyen kalabalık bir gruba da polis tarafından biber gazı sıkıldı.

Şişli'de yola barikat kuran kalabalık bir grup, polis tarafından biber gazı ve tazyikli suyla dağıtıldı.

Halaskargazi Caddesi'nde toplanan göstericiler, lastik yakarak yola barikat kurdu.

Polis ekipleri, TOMA'lardan tazyikli su sıkarak ve biber gazıyla gruba müdahale etti.

Göstericiler ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda göstericiler ile polis arasında kovalamaca sürüyor.

Jandarmaya ait TOMA'lar

Bu arada, Gezi Parkı'nın arkasından gelen jandarmaya ait 2 TOMA aracı, Divan Oteli'nin önünden geçerek, biri Talimhane'de, diğeri de Elmadağ'da konuşlandı.

Jandarma TOMA'larının geçisi sırasında otelin önündekilerin ''En büyük asker bizim asker" şeklinde slogan atması ve hareketlenmesi üzerine polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Gönüllüler tarafından kurulan revire de biber gazı isabet ederken, müdahale sonrasında gruptakiler otele girdi.

E-5'i trafiğe kapattılar

Bu arada, ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup, Cevizlibağ'da E-5 Karayolu'nu trafiğe kapatarak, Topkapı yönüne doğru yürüyüş yaptı. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vurdu.

Öte yandan, Altunizade'de metrobüs yoluna giren bir gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericilerin Avrupa Yakası'na geçmek için Boğaziçi Köprüsü'ne yönelmeleri sonucu köprüde trafik akışı güçlükle sağlanıyor.

Maltepe'de de toplanan başka bir grup da E-5 Karayolu'nu trafiğe kapatarak, Kadıköy yönüne yürüdü.

29 kişi yaralı

İstanbul Valiliği, Taksim Gezi Parkı'na yapılan müdahale sonucu hastanelere 29 kişinin intikal ettiğini, ağır bir vakanın bulunmadığını, ayakta tedavi gören vatandaşlara gerekli sağlık müdahalelerinin yapıldığını bildirdi.

Müdahale sırasında yaralanan ya da gazdan etkilenen kişiler, ambulanslarla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne sevk edildi.

AA foto muhabiri yaralandı

AA foto muhabiri Bülent Doruk da polisin Gezi Parkı'na müdahalesi sırasında elinden yaralandı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Doruk, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Taksim İlkyardım Hastanesi'ndeki yaralıları görüntülemek üzere bölgeye giden AA ekibinin Sıraselviler Caddesi'nde park halinde bulunan aracı, polisin göstericilere müdahalesi sırasında bir göstericinin attığı taşın isabet etmesi sonucu hasar gördü.

Olaylar protesto edildi

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar Ankara, İzmir, Denizli, Manisa ve Adana'da protesto edildi.

Başkentte, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Kennedy Caddesi'nde gösteri düzenlendi.

Akşam saatlerinden itibaren Tunalı Hilmi Caddesi'nde toplanan grup, sloganlar atarak Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek verdi.

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda toplanan, aralarında bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu grup, slogan atarak Basmane'ye yürüdü.

Dokuz Eylül Meydanı'nda toplanan grup, oturma eylemi yaptı. Oturma eylemlerini bir süre devam ettiren gruptakiler, daha sonra polisin uyarısı üzerine Gündoğdu Meydanı'na döndü.

Gezi Parkı, temizlendi

Polisin Gezi Parkı müdahalesinin ardından temizlik işçileri parkta temizlik yaptı. Gezi Parkı'nı temizlikçi ordusunun temizlediği ve kamyonlarla çöp çıkardığı. Yabancı basının temizlik işlemine büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Eylemcilerin çevik kuvvet polis ekiplerine taş atması üzerine polis ekipleri Gezi Parkı'ndaki eylemcilere müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından polis Gezi Parkı etrafında güvenliği sağladı. Polisin güvenliği sağlamasının ardından temizlik işçileri parkta temizlik çalışmalarına başladı.

Gezi Parkı'nı çok sayıda temizlikçi işçinin temizlediği ve kamyonlarla çöp çıkardığı görüldü. Yabancı basının temizlik işlemine büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Çadırlarda sapan ile çuvallar dolusu misket ve vida bulundu

Gezi Parkı’nın boşaltılmasının ardından belediyeye ait temizlik işçileri parkı temizlemeye başladı. Polisle birlikte yapılan çalışmalarda, çadırlarda polise atılmak üzere hazırlanmış çuvallar dolusu misket, çelik vida ve bunları atmak için kullanılan sapanlar bulundu.

Çevik Kuvvet Polislerinin Gezi Parkı’ndaki eylemcileri bölgeden uzaklaştırmasının ardından temizlik işçileri kepçelerle parka girerek temizlik yapmaya başladı. Polis ekiplerinin de eşlik ettiği çalışma da eylemcilerin kurduğu çadırlar, parka asılan yasadışı pankart ve afişler toplanarak kamyonlara yüklendi. Yakılan ve parçalanan araçlar çekiciler yardımıyla parktan çıkarıldı.

Polis ekiplerinin çevrede yaptığı aramalarda bazı çadırlar da polise atılmak üzere hazırlanmış çuvallar dolusu misket, çelik vida ve bunları atmak için kullanılan sapanlar bulundu. Misketler, vidalar ve sapanlar polis ekipleri tarafından alınarak emniyete götürüldü. Polis ekiplerinin çevrede çalışmaları sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem