''Geç kalsaydım zehirlenecektim''

 Diyarbakır'da bir özel hastanede normal doğumla bir erkek çocuk dünyaya getiren V.B. (23) kanamayı durdurmak için vajinasına uygulanan tampon unutulduğunu iddiasıyla sorumlular hakkında dava açtı. Başka bir hastanede tamponu çıkararak rapor alan V.B.'nin

''Geç kalsaydım zehirlenecektim''

 

Diyarbakır'da bir özel hastanede normal doğumla bir erkek çocuk dünyaya getiren V.B. (23) kanamayı durdurmak için vajinasına uygulanan tampon unutulduğunu iddiasıyla sorumlular hakkında dava açtı. Başka bir hastanede tamponu çıkararak rapor alan V.B.'nin iddialarını hastane yönetimi kabul etmedi.

Diyarbakır'da doğum sancıları tutan V.B, 24 Nisan 2012'de Özel D. Hastanesi'ne götürüldü. Normal doğum ile erkek çocuk dünyaya getiren V.B.'nin doğum sonrası sancıları devam etti.

Doğum sonrası meydana gelen kanamayı durdurmak için doktorlar vajinaya tampon yerleştirdi. Hastaneden taburcu olduktan sonra da sancıları devam eden V.B. aynı hastane tarafından her defasında sağlıklı denilerek evine gönderildi. Sancılarının her geçen gün artması üzerine V.B. Özel bir hastaneye başvurdu. V.B.'un 5 Haziran'da kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından yapılan muayenesinde bir skandal ortaya çıktı.

45 gün boyunca acılar içinde kıvranan ve doğum yaptığı hastane tarafından her defasında sağlıklı denilerek evine gönderilen V.B.'nin doğum sonrası vajinasına yerleştirilen tamponun unutulduğu ortaya çıktı. Hayati tehlike ile birlikte aile yaşamı ve psikolojisi de bozulan V.B., enfeksiyon kapması operasyonla önlendi. V.B. ihmalden dolayı hastane ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

"AĞRILARDAN ÇOCUĞUMU EMZİREMİYORDUM"

Yaşadıklarını henüz atlatamadığını kaydeden V.B, doğuma bir operatör doktor ile iki ebenin girdiğini, kendisi ile sert konuştuklarını ve doğum işlemi sırasında sürekli sohbet edip ve gülüştüklerini ileri sürerek, "Bebeğim olduktan sonra dikiş atacağız dediler. Taburcu edilip eve geldiğimde çok acı çekiyordum. Ağrılarım her geçen gün daha da arttı. Sanki hiç doğum yapmamışım gibi evin içinde adım bile atamıyordum. Çocuğumu ne emzirebiliyordum ne de yüzüne bakmak istiyordum. Psikolojim çok bozuldu. Tabi hastaneye arada bir gittiğimde her defasında 20-30 gün geçer 40-45 gün geçer dediler ama ağrı geçmedi" ifadelerini kullandı.

"GEÇ KALSAYDIM ZEHİRLENECEKTİM"

Ağrılar üzerine gittiği başka bir hastanede doktorun yaptığı muayene sırasında doktorların şoke olduğunu belirten V.B, "Acılar içinde tamponu çıkardılar. Tampon resmen küflenmiş bir hale gelmişti. Tampon çıkarıldıktan sonra da aşırı kanama oldu. Enfeksiyon kapmıştı. Fakat çektiğim yeni acıya rağmen normale döndüğümü anladım. Tamponu çıkaran doktor biraz daha geç kalınması halinde zehirlenerek ölebileceğimi söyledi. Bu konu ile ilgili Epikriz raporu da aldık. Özel D. Hastanesi hakkında yapmış olduğumuz suç duyurusunun ardından Diyarbakır 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Tek isteğim çektiğim acının bir başka kadın tarafından da çekilmemesidir" dedi.

HASTANE İDDİALARI REDDETTİ

Olaya ilişkin görüştüğümüz Ö. D. Hastanesi Dr. F. Ç., olayın bir iddia olduğunu belirterek, "Bahsi geçen hastanın kaydı mevcuttur. Doğum yapmış, doğum raporu vardır. Olay yargıya intikal etmiştir. Yargıya intikal etmiştir. Yargı karar verecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem