Gazze'de ateşkes sağlandı

İsrail ile Gazze'deki Filistinliler arasında beş gün süren karşılıklı saldırılar ardından ilan edilen ateşkese bu sabah uyulduğu bildirildi.Saldırılarda 10 Filistinli ile bir İsrailli ölmüştü.İsrail, hava akınlarında öldürdüğü kişilerin topraklarına füze

Gazze'de ateşkes sağlandı

İsrail ile Gazze'deki Filistinliler arasında beş gün süren karşılıklı saldırılar ardından ilan edilen ateşkese bu sabah uyulduğu bildirildi.

Saldırılarda 10 Filistinli ile bir İsrailli ölmüştü.

İsrail, hava akınlarında öldürdüğü kişilerin topraklarına füze saldırısı düzenleyen Filistinli militanlar olduğunu söylüyor.

Olaylar Çarşamba günü, Filistinli miltanların füze saldırısı ile başlamıştı.

İsrail saldırıya sert yanıt verdi ve Cumartesi günü Gazze'ye dört hava akını düzenleyerek dokuz Filistinli'yi öldürdü.

İslami Cihad, Refah'taki saldırıda öldürülen beş üyesi arasında komutanlarından Ahmed Şeyh Halil'in de bulunduğunu doğruladı.

Mısır'ın araya girmesiyle sağlanan ateşkesin Pazar sabahı yürürlüğe girmesi bekleniyordu.

Hamas ve İslami Cihad ateşkese bağlı kalacaklarını ilan etmişti.

Ancak ateşkesten sekiz saat sonra Refah yakınlarına operasyon düzenleyen İsrail saldırı hazırlığı yapan iki kişiyi vurduğunu, bunlardan birinin öldüğünü açıkladı.

AFP, saldırıda ölen Ahmet Cargun isimli kişi ile yaralının, Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi örgütünün silahlı kanadından olduklarını belirtti.

'Takas anlaşması tehlikede'
İsrail ile Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Hamas arasındaki tutsak takasından bu yana taraflar arasında bu denli şiddetli çatışmalar yaşanmamıştı.

Anlaşma kapsamında önümüzdeki haftalarda 500 Filistinli tutsağın daha salıverilmesi öngörülüyor.

Fakat BBC Gazze muhabiri Jon Donnison, çatışmaların tırmanmasının bunu tehlikeye atabileceğini söylüyor.

Beş yıl önce kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit'e karşılık salıverilen ilk grupta, İsrail ordusuyla çatışan İslami Cihad üyeleri de vardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler