Gazilerden Erdoğan'a tepki

Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, Başbakan Erdoğan'ın "Gaziliği istismar etmeyin" sözlerini 'talihsizlik' olarak değerlendirip, "İstismar etmiyoruz. Terörün bitirilmesini en çok biz istiyoruz" dedi. Te

Gazilerden Erdoğan'a tepki


Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, Başbakan Erdoğan'ın "Gaziliği istismar etmeyin" sözlerini 'talihsizlik' olarak değerlendirip, "İstismar etmiyoruz. Terörün bitirilmesini en çok biz istiyoruz" dedi. Terörün, ABD'nin Ladin'i bitirdiği gibi sona erdirilmesini istediklerini vurgulayan Filiz, "İmralı görüşmeleri çok rahatsız edici. Sanki bir kahraman yaratılıyor gibi bir eda var" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir Asya Termal Otel'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yaptığı toplantının yankıları sürüyor. Toplantıda Başbakan'a iki soru yönelten Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan'ın genel af çıkarılmayacağı konusunda sözünde durmasını istediklerini kaydeden Haydar Filiz, şunları söyledi:

Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz...

"Bizim iki sorumuz vardı. "Biz terörün bitirilmesini herkesten çok istiyoruz. Fakat camia olarak bebek katilinin muhatap alınmasından rahatsızız' dedik. İkinci olarak da "Genel af ile ilgili söylentiler çıkıyor, biz sizden af çıkarılmayacağına dair söz vermenizi istiyoruz' dedik. Başbakan, cevabında müzakerelere devam edeceklerini, görüşmelerin süreceğini belirtip, "Gazi olabilirsiniz ama bu konuyu istismar etmeyin' dedi. Ardından da, "Genel af çıkmayacağını daha önce de söylemiştim, burada da söylüyorum' diyerek, genel af konusunu uzun uzun anlattı. Biz, bunu umuyoruz, Başbakanımıza güveniyoruz. İnşallah genel af çıkmaz. Ben onu bir istismar olarak söylemedim. Bu herkesin, şehit aileleri ve gazilerin temennisi. Fakat Başbakan tarafından o şekilde değerlendirildi. Ben Başbakan'ın sözlerinin "talihsizlik' olduğunu düşünüyorum. Balıkesir'de 2012 yılında 6, 2011 yılında 5 şehidimiz var. Bu ailelere şehit haberlerini bildirmeye giden ekibin içerisindeyim. Emin olun ki, hiç kimse şehit haberini bir aileye vermek istemiyor. Bunu yılda 5-6 kez yaşadığım zaman insanların nasıl parçalandığını görüyorum. Bizden başka bunu daha çok isteyen olamaz, "Bu yöntemi (müzakere sürecini) yadırgıyoruz' dedim. ABD'nin Ladin'e uyguladığı yöntemin uygulanmasını istedim. Ama Başbakanımız müzakerenin devam edeceğini söyledi ve bu konuda "İstismar etmeyin' dedi.

İstismar olarak değerlendirdi ama biz bu istismar kelimesini kabul etmiyoruz. Ama öyle algılamış da olabilir. Ben şehit ailelerinin içindeyim, sürekli görüşüyoruz. Çok rahatsızlar. İmralı görüşmeleri de çok rahatsız edici. Sanki bir kahraman yaratılıyor gibi bir eda var. İmralı tutanakları bilinçli olarak mı, yoksa bilinç dışı kötü maksatla mı sızdırıldı bilemiyoruz ama gerçekten rahatsız edici."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem