Gaziantep’teki bombalı saldırıda ölenler anıldı

Gaziantep'te 2012 yılında Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bomba yüklü otomobilin PKK'lı teröristlerce patlatılması sonucu hayatını kaybeden 10 kişi, düzenlenen törenle anıldı.20 Ağustos 2012 tarihinde Ramaz

Gaziantep’teki bombalı saldırıda ölenler anıldı

Gaziantep'te 2012 yılında Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bomba yüklü otomobilin PKK'lı teröristlerce patlatılması sonucu hayatını kaybeden 10 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

20 Ağustos 2012 tarihinde Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Korutürk Caddesi üzerinde bulunan Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü yanına çekiciyle getirilen bomba yüklü otomobil PKK'lı terörist tarafından uzaktan kumanda ile patlatılmış, 4'ü çocuk 10 kişi hayatını kaybetmiş ve 64 kişi yaralanmıştı. Bombalı saldırının 3. yıl dönümünde patlamanın meydana geldiği yerde yapılan anıtın önünde MHP il teşkilatı tarafından tören düzenlendi. Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

"BU TERÖR SALDIRISI TÜRK MİLLETİNİN HAFIZASINDAN HİÇ ÇIKMAYACAKTIR"

Daha sonra toplanan grup adına basın açıklamasını yapan MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan, "20 Ağustos 2012 tarihinde, tam 3 sene önce burada terör örgütü PKK tarafından yapılan bu hain saldırıda 10 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9'u ağır olmak üzere toplam 66 vatandaşımızda yaralanmıştır. Menfur saldırı, mübarek Ramazan Bayramının 2. günü gerçekleşmiştir. Bu terör saldırısı, Türk Milletinin hafızasından hiç çıkmayacaktır. Gaziantep ve ülkemiz için oynanan oyunları görmek ve gerekli dersleri çıkarmak için, bu saldırıyı her yıl dönümünde hatırlayacak ve herkese de hatırlatacağız. Sivil ve masumların canına kasteden bu menfur olayı, her sene olduğu gibi bu sene de devam ettiriyoruz. Dün PKK terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu 8 askerimiz şehit olmuştur. Her gün gelen şehit haberleri, milletimizin sinesine ateş gibi düşmekte ve yüreklerimiz yakıp kül etmektedir. Tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Basın açıklamasının ardından, menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerin isminin yazdığı anıta çiçek bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler