Gazi, tören alanını karıştırınca...

Van'ın Başkale ilçesinde "Şehit ve Gaziler Günü" törenle kutlanırken, tören alanının yerini karıştıran 90 yaşındaki Kore gazisi Abdullah Burgaz ilçe merkezindeki Atatürk büstünün önünde tek başına esas duruşa geçti.İlçede yaşayan 90 Yaşındaki Kore gazisi

Gazi, tören alanını karıştırınca...

Van'ın Başkale ilçesinde "Şehit ve Gaziler Günü" törenle kutlanırken, tören alanının yerini karıştıran 90 yaşındaki Kore gazisi Abdullah Burgaz ilçe merkezindeki Atatürk büstünün önünde tek başına esas duruşa geçti.

İlçede yaşayan 90 Yaşındaki Kore gazisi Abdullah Burgaz, törenin ilçe merkezindeki Atatürk büstü yanında yapılacağını zannedip tek başına Atatürk büstü önünde esas duruşa geçip selam verdi. Tek başına burada durduğu fark edilince konu ilçe kaymakamına bildirildi. İlçe Kaymakamı Abdulselam Öztürk'ün talimatıyla Kore gazisi Burgaz, tören alanı olan 4. Hudut Taburu Şehitler Anıtına getirildi. 4. Hudut Taburu'nda İlçe Kaykamı Abdulselam Öztürk ve Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Bülent Barış Sarp tarafından karşılanan gazinin elleri öpüldü. Daha sonra "Şehit ve Gaziler Günü"nün kutla törenine geçildi. Tören, Atatürk büstüne çelenkler sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 4. Hudut Taburu'nda görevli bir üsteğmen yaptı. Tören sonrası ilçe Kaymakamı Öztürk ve Garnizyon Komutanı Sarp ve beraberindekiler, 4. Hudut Taburu'nun gazinosunda Kore gazisi ile çay içip sohbet etti. 90 yaşındaki Kore gazisi Abdullah Burgaz, ilçe kaymakamının makam arabasıyla evine bırakıldı.

Gazi, tören alanını karıştırınca...

Gazi, tören alanını karıştırınca...

Gazi, tören alanını karıştırınca...

Gazi, tören alanını karıştırınca...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler